Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

SMÅFORLAG PÅ BOGMESSE

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 11 Mar, 2009 13:04
Ved festivalen Vild med Ord samles en række litterære og kunstneriske småforlag på en fællesstand. Her præsenteres et snit af, hvad der udgives af trykt materiale, der lægger sig i forlængelse af en tradition for eksperimenterende tidsskrifter, bogværker og formidlingen af litteratur og samtidskunst.

hurricane . diafrag . After Hand . Space Poetry . forlaget *[asterisk] . Verbale Pupiller Litlive . ARK . Forlaget Hjørring . forlaget 28/6 . Forlaget [FINGERPRINT] . Geiger Records . Jorinde & Joringel

Vild med Ord [www.vildmedord.dk] / Ridehuset - Århus / d 14-15 marts / ca kl 10-18


 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post100

Tekstallianse 2008 i Oslo

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 21 Aug, 2008 10:24

Blog Image

I weekenden drager Verbale Pupiller nord på for at deltage i premieren på et nyt fænomen; bogmessen Tekstallianse.

Ved arrangementet vil Verbale Pupiller præsentere eget projekt og medbringe sager fra en række litterære og kunstneriske småforlag fra Danmark.

Tekstallianse 2008

Helgen 23.-24. august samles over 80 småforlag, litteraturfestivaler, tidsskrifter, organisasjoner og nettverk fra Norden, Skottland, USA og Canada på Litteraturhuset. Tekstallianse 2008 er en messe og en festival som viser frem bredden og mangfoldet blant små, mellomstore og mer eller mindre uavhengige og idealistiske aktører innen litteratur, musikk, billedkunst og teater. Felles for alle utstillerne er en vilje til å etablere et alternativ til den kulturelle offentligheten de store forlagene og de største avisredaksjonene representerer.

Arrangementet rommer både en messe og et live-program. Publikum kan gjøre seg kjent med bøker, tidsskrifter og andre publikasjoner, samtidig som det vil foregå opplesninger, foredrag, panelsamtaler, debatter, lanseringer og konserter. Litteraturhusets Wergelandsal brukes som utstillingsrom, mens scenen vil befinne seg i Nedjma- og Amalie Skramsalen.

Tekstallianse 2008 er en videreføring av idéinnholdet i Bergensbrag i Bergen 2004 og i København 2006, som samlet norske og danske litterære småforlag og tidsskrifter. Tekstallianse er også inspirert av den årlige Textmässan i Stockholm, som samler de svenske småforlagene og tidsskriftene. Til sammen framstår Tekstallianse 2008 antakeligvis som den bredeste presentasjonen av en alternativ kunstnerisk og kritisk offentlighet man noen gang har sett i Norge.

Dette er første gang Tekstallianse gjennomføres. Planen er at det vil bli et årlig arrangement. Initiativet er et samarbeid mellom Audiatur, Feil Forlag, Forlaget Attåt, Gasspedal, Nypoesi, Utflukt og Vagant.

Alle arrangementene har fri entré.

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post99

OEI!!! - for fuld udblæsning

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 02 May, 2008 14:48

Det fantastiske svenske forlag OEI editör med telefonbogstidsskriftet OEI udsender nyt nr. om redaktionel æstetik, holder release-fest i Malmö d. 5. maj og seminar + oplæsning i Stockholm d. 10. maj. &&& til juni udgiver de en montage af essays og poesi med den amerikanske digter Charles Bernstein.

Blog Image

MALMÖ-RELEASE för OEI # 3738 ([R]Ed.est.; redaktionell estetik)
Gregers Antikvariat, Helmfeltsgatan 5, Malmö
Måndagen den femte maj klockan nitton noll och noll

Uppläsning: Karl Larsson
Uppspelning av text/ljudkomposition: Mathias Kristersson
Försäljning av tidskrifter och böcker
Potentiella samtal och möten

*

OEI Poetry Area; Extension #5 (Stochholm):
Christophe Hanna, Olivier Quintyn, Franck Leibovici, Ida Börjel, UKON,
Johan Jönson.

Lördagen den 10 maj

Kl. 14.0017.00:
De tre franska poesi-, montage- och dokumentteoretikerna Christophe Hanna,
Olivier Quintyn och Franck Leibovici föreläser om redaktionen som konstnärlig arbetsform, estetisk informationshantering, montagets och collagets potentialer idag. Dessutom: presentation av bokserien "Forbidden Beach" för samtida
teori. Språk: engelska

Kl. 19.30:
Teoretiska performancer, projektioner, sonora virussamplingar och uppläsningar av Hanna, Quintyn, Leibovici, Börjel, UKON och Jönson. Dessutom: Stockholmsrelease för Börjels nya bok "Konsumentköplagen: juris lyrik" och för det nya dubbelnumret av OEI om "redaktionell estetik".

Plats:
Index. The Swedish Contemporary Art Foundation
Kungsbrostrand 19
Stockholm

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post95

Kritiker nr. 8 på gaden

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 02 May, 2008 14:34

Et nyt nummer af det skandinaviske tidsskrift Kritiker er udkommet. Det skulle gerne ramme de danske postkasser i morgen.Blog ImageREDAKTIONELLT/REDAKTIONELT/REDAKSJONELT
Daniela Floman En knappnål i en metropol

RECENSION/ANMELDELSE
Susanne Christensen Forskeract – følg med –expand. Om Arne Melbergs Selvskrevet
– om selvframstilling i litteraturen
Pär Hansson Gör det här på riktigt. Om Maria Vedins Ge mig diesel
Øystein Vidnes «Tidens trauma har valt mig till spelplats». Om Maja Lundgrens
Myggor och tigrar
Kristian Husted Disse fra alle aviarier fraværende fugle. Om Morten Søndergaards
Hjertets abe sparker sig fri
Magnus William-Olsson Tvivlet som tillflykt. Om Palle Sigsgaards Glitrende støv danser
Anna Katharina Schaffner Zaroum! Pow! Om Cia Rinnes archives zaroum
John Swedenmark Ett too much som till slut övertygar. Om Peter Mickwitz’
Där bara diset återstår av paradiset

ESSÄ/ESSAY
Kari Løvaas Skriftspråket som høreapparat
Jyrki Kiiskinen Språket, djungeln och oändligheten
Thomas Hvid Kromann Litteraturens dobbelte statsborgerskab

INTERVJU/INTERVIEW
Paul Comstock Oppmerksomhetsøkonomi. Intervju med Richard Lanham

KORRESPONDENTBREV
Daniela Floman / Joar Tiberg Återknytningsrum

BILDTEXT/BILLEDTEKST
Filip Luyckx Veronica Brovall: Å videreføre den abrupte undergangen

ENKÄT/ENQUÊTE/ENQUETE
Kritiker 22 Carl-Johan Malmberg
Kritiker 23 Mette Sandbye
Kritiker 24 Pablo Henrik Llambias

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post94

Seminar om Victor B. Andersens maskinfabrik & publikationsmessen Publ.Up4 nu på lørdag

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 27 Mar, 2008 15:28
Blog ImageSeminar om tidsskriftet Victor B. Andersens maskinfabrik
- Forskellige stemmer behandler et af de væsentlige fænomener fra de sidste 30 års kunst- og kulturhistorie og giver bud på dens indskrivning og betydning i samtiden
.

Victor B Andersens maskinfabrik er, i videste forstand, emnet for dette seminar. Det er hensigten at give publikum et indblik i en vidtfavnende og mangfoldig praksis som både omfatter et tidsskrift, forlagspraksis, café-kultur, annonceøkonomi, samt ikke mindst samarbejder på tværs af alle de nævnte discipliner og de fleste kendte kunstarter.

Et tidsskrift og en fabrik med så mange forskelligartede produktioner kræver naturligvis et særligt panel af stemmer. Ved seminaret inddrages både de som har erindringerne og anekdoterne fra da det hele startede og de som ser det udefra og kan perspektiver til samtid og historie. Væsentligt er det at alle de talende kommer med praksisser af væsentlig forskellig art, for at kunne mønstre de mange grene af Victor B. Andersens maskinfabriks virke.

Arrangementet bestræber sig således på at sammensætte et mangfoldigt billede af tradition og samtid. Kunstnere, kuratorer, forfattere, formidlere og kritikere vil således levere et levende og fagligt arrangement.

Arrangementet indeholder desuden en række kunstneriske bidrag i form af film, udstillinger, koncert og oplæsning.

PROGRAM Lørdag d. 29. marts, kl. 11-18 - fri entré:

- på Kasernescenen / Langelandsgade 139 / Århus

Velkomst/Åbning

11:00 Åbning v. Mathias Kokholm & Morten Søndergaard

Receptionsformer - ord(for)styrer Mathias Kokholm
11:30 Mikkel Bolt
12:15 Marianne Ping Huang

13:00 – 13:45 frokostpause

Praksisformer - ord(for)styrer Morten Søndergaard
13:45 Martin Glaz Serup
14:30 Jens Juul Nielsen
15:15 afsluttende debat med Kenn André Stilling og Helle Rafn

pause

Performance
17:00 Koncert med Peter Laugesen og Singvogel

læs mere her
Blog ImagePUBL.UP 4
- En række forlag og udgivere viser eksempler på deres udgivelser af tidsskrifter, bøger, og lignende trykt materiale indenfor kunstpublikationsfeltet

Sideløbende med seminaret afholder forlaget * [Asterisk] og kunsttidsskriftet ARK for fjerde gang publikationsmessen PUBL.UP, som præsenterer et udvalg af, hvad der lige nu udgives af trykt materiale, som lægger sig i forlængelse af en tradition for eksperimenterende tidsskrifter, bogværker og formidling af samtidskunst. Omkring 30 forlag og tidsskrifter præsenteres ved dette arrangement med stande og udstillinger.

Bogmessen kører selvstændigt men samtidigt og gensidigt med seminaret og kommenterer således på den særlige publiceringspraksis, formidling og levendegørelse af kunsten, som Victor B. Andersens maskinfabrik var en af de første til at praktisere og som dele af samtidskunsten i dag kan siges at opererer i forlængelse af.

*

Publikum inviteres således ind i et levende rum, hvor kunstnerisk praksis og formidling åbner op for traditioner og bud på samtidskunstens væsen, med særlig vægt på publikationen som distributør af kunstnerisk materiale. Det særlige ved dette arrangement og det felt som behandles og levendegøres er at det befinder sig i øjenhøjde med sit publikum. Kunstnerne og deres produktioner er til stede og med til diskussion, samtidig med at de fleste af de udstillede og behandlede værker kan befamles, besigtiges og erhverves for minimale summer.

Lørdag d. 29. marts, kl. 12-18 - fri entré
Kasernescenen / Langelandsgade 139 / Århus

Deltagende forlag:

adressens forlag,
Anblik,
Ark,
Beebop,
Bjørn Ignatius Øckenholts Forlag,
Ctrl+Z Publishing,
dada-invest,
Det Fri Universitet i København,
Diafrag art & publishing,
Edition After Hand,
Extravaganter,
Fluens Forlag,
Forlaget * [asterisk],
Galleri Image,
Gas,
Gray Monad Matter,
Hvidpapirfeber,
Hurricane Publishing,
Info Centre,
Infopool,
Kabinetryk,
Koncern,
Mutant (det ny),
Passage,
Passepartout,
Pocket Industries,
Pork Salad Press,
Publikation ( ),
Resonans,
Space Poetry,
Sum,
Victor B Andersens Maskinfabrik

og flere andre ...

Lørdag d. 29. marts, kl. 12-18 - fri entré
- på Kasernescenen / Langelandsgade 139 / Århus
 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post92

På lørdag i Göteborg - alternativ bogmesse - Textival

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 27 Mar, 2008 15:14
På lørdag er der, samtidig med vores egen Publ.Up4, alternativ bogmesse i Göteborg. Det er ganske utroligt som små bogmesser skyder op rundt omkring. I slutningen af april er der tilsvarende bogmesse på Overgaden i København og i Stockholm.

Blog Image
Textival 2008
Möt författare, kulturtidskrifter, fanzines och mindre förlag i klassisk undergroundmiljö på House of Win-Win (Tredje långgatan 13B) i centrala Göteborg.
Lördag 29 mars slår vi upp portarna till andra omgången av Göteborgs alternativa litteraturmässa.
Under en fullspäckad dag kan du som besökare ta del av seminarier, uppläsningar och ett brett och kvalitativt litteraturutbud som är svårt att hitta i den vanliga bokhandeln.

Öppettider 11-18. Entré 30 kr - inklusive ett exemplar av Textivalboken!

På kvällen musik, uppläsningar och bar på Café Publik från kl 18. Välkommen! Vill du bli uppdaterad om Textival? Gå med i vår maillista!

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post91

Invitation til PUBL.UP

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 06 Mar, 2008 11:38


Blog Image
Kære alle.
Det er en fornøjelse igen at kunne invitere jer til Publ.Up. Denne gang for fjerde gang. Denne gang på en lidt anden måde. Og denne gang også i en lidt større skala.

Lørdag d. 29. marts kl. 12-18.
Kasernescenen,
Langelandsgade 139, bygn. 1585
8000 Århus C.

Publ.Up afholdes samtidigt med et seminar om Victor B. Andersens Maskinfabrik [nærmere program følger]. Vi håber at disse to arrangementer afholdt samme tid samme sted vil bringe gavn og fornøjelse til hinanden, og til publikum.

På kasernescenen har vi mere plads til rådighed end vi har haft de tidligere år i rum46. Det vil derfor være muligt for de enkelte forlag at brede sig (næsten) ubegrænset. Udover bordplads, vil det også være muligt at installere eller etablere sig med yderligere ’ting og sager’ eller ligefrem lave et arrangement af en art på standen.

Bogmessen er åben fra kl 12 – 18 og vi afslutter med fælles-spisning.
Vi håber meget at se jer alle, nye som tidligere deltagere. Arrangér evt. kollektiv transport af personer og bøger.
Ligesom de tidligere år modtager og håndterer vi gerne jeres ting, hvis det ikke er muligt for jer selv at komme til stede.

+ TO NYE TILTAG:
I foråret indleder vi arbejdet med det der på længere sigt vil blive en så omfattende, nøjeregnende og autoritativ registrant over publikationsfeltet, som det er muligt.
Den samlede registrant bliver tilgængelig via internettet, hvorfra man kan søge oplysninger om forskellige udgivelser.

Derfor vil vi gerne modtage oplysninger fra jer om det i har udgivet gennem tiden.
Hvad enten der er tale om tidsskrifter, bøger, udsolgte, nu bortkomne, ignorerede, fortrudte, 1 ex. oplag, ISBN-registrerede, pligtafleverede eller ej, vil vi gerne kunne implementere dem i vores registrant. Brug de vedhæftede skemaer og send dem retur.

Vi har ikke intentioner om at bygge en egentlig boghandel, men det forekommer naturligt, at sitets brugere kan bestille tilgængelige publikationer gennem registranten. Enten ved henvisning til jeres sider, eller gennem * [asterisk].

Vi planlægger også at lave en udstilling på Statsbiblioteket med kunstnerbøger. Til denne udstilling vil vi gerne modtage donationer, i form af enkelteksemplarer fra jer. Udstillingen blander nye samtidige udgivelser med ældre klassiske kunstnerbøger fra Statsbibliotekets samlinger.
Det er tanken at udstillingen senere udbygges, omforandres og vokser, og at den kan vises andre steder, og i andre sammenhænge.


Vi håber at se jer alle. Yderligere praktisk information tilflyder løbende.

De bedste hilsner. Publ.Up / * [asterisk] og Ark. • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post89

Åbning af Møllegades boghandel & det store Verbale Pupiller forårsudsalg

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 14 Feb, 2008 12:15
Blog ImageDen 16. februar inviterer Litteraturen på Scenen og Møllegades Boghandel til den officielle åbning af Møllegades Boghandel, en ny skønlitterær boghandel lige over for LiteraturHaus på Nørrebro i København (Møllegade - Nørrebro).

Boghandlen har et særligt fokus på ny nordisk litteratur, oversat verdenslitteratur og udgivelser, hvor litteraturen bevæger sig imod musikken og billedkunsten - eller omvendt. Til åbningen vil der blandt andet være forfatteroplæsninger og musikalske indslag hele dagen.

Receptionen arrangeres i samarbejde med Litteraturen på Scenen og foregår fra kl. 14 til 22, hvor der vil være oplæsninger af bl.a. Morten Søndergaard, Kristina Nya Glaffey, Gitte Broeng, T.S. Høeg, Lars Bukdahl og Niels Lyngsø.

Se programmet her.

*

I forbindelse med åbningen er det muligt at købe det bogobjekt, Litteraturen på Scenen
udgav som en del af Verbale Pupiller-festivalen, til kun 100 kr. Kan man ikke finde vejen forbi
til åbningen, er det også muligt muligt at bestille det pr. mail (mathiaskok@yahoo.dk) for 100
kr. + 50 kr. i forsendelse.

Indholdsfortegnelse.:

1.: den sorte boks
2.: Thomas Hvid Kromann Ulykkelige readymades, zenbuddhistiske bønnebøger, sandpapirbeklædte memoirer etc. - En lille indkredsning af bogobjektets historie (artikel) , udgivet af Verbale Pupiller
3.: Kristian Carlsson (S), udtag fra OEI#33-34-35 (billed/skrift), udgivet af OEI editör
4.: red' *(asterisk), Bunkebo beboerblad (fingeret beboerblad), udgivet af forlaget * (asterisk)
5.: Jesper Fabricius, uden titel (kopiark), udgivet af forlaget Space Poetry
6.: Sophie Pucill, diafrag publication (mobile), udgivet af diafrag publishing
7.:Seimi Nørregaard, Bjergæder (mobile/leporello), udgivet af Hurricane
8.: Claus Ejner, Hva' ska' jeg Bolle (foto), udgivet af forlaget dada-invest
9.: Mikkel Wallentin, Oplysninger (tekst/billed -ark), udgivet af dada-invest
10.: Nico Bleutge (D) & Volker Sielaff (D), udvalgte digte fra Klare Konturen (NB) - på dansk ved Henning Vangsgaard & Postkarte für Nofretete (VS) - på dansk ved Jacob Jonia (digte). Udarbejdet i samarbejde med vores samarbejdspartner Bardinale (tysk poesifestival) af Bjørn Friis Thomsen. Udgivet af Husets Forlag
11.: Jacques Roubau (F), udtag fra Dire la poésie (At sige lyrikken) (digte) - oversat af Steen Bille, udgivet af Verbale Pupiller
12.: Janus Kodal, Henrik Have, Claus Handberg Christensen, Janus Bechmann og Morten Okbo (After Hand sessions), FØRSTE OMGIVELSE (lyd/poesi), udgivet af After Hand
13.: Sharks (Kajsa Sundin (S) & Linn Krage Hansen (S)), Bonjour enfance (film/poesi), udgivet af Pequod Press og Rámus
14.: Martin Larsen, HJVK 248 (lyd/tal-lyrik), udgiver af Geiger Records - Lyd+Litteratur
15.: Christoffer Ugilt Jensen, Mads Mygind og Mathias Kokholm (redigeret med Troels Ugilt Jensen, Preben Major Sørensen (film/portræt/oplæsning), udgivet af Verbale Pupiller
16.: Heidelberg GTO 52 (maskine) (D) & Harald Thorbjørnsen (trykker) (N), PAPIR 200 g Lessebo Linné (trykkekunst), udgivet af H PRESS
17.: Eli I. Lund, Genteknologi for Børn (pixi-bog/poesi), udgivet af Kanji Dreams
18.: Krankenheimer (Kasper Nørgaard Thomsen), Blogtekster 2007-2006 (poesi), udgivet af Anblik

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post87

Hånden har efterladt et spor på nettet

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 07 Feb, 2008 17:44
Forlaget After Hand og dens boghandel med galleri er kommet på nettet. Skønt!!!
Blog ImageSiden heder.: www.afterhand.dk

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post86

Martin Larsen - Monogrammer

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 26 Jan, 2008 10:29
Fredag d. 8. februar 2008 udkommer.:
Martin Larsen: Monogrammer
5984 sider, 8 bind m. Ill., 2.500 kr.

Blog ImageMartin Larsen (f. 1969) har tidligere undersøgt og udfordret bogmediet med Svanesøsonetterne i 2004. Nu kan Basilisk endelig præsentere hans mammutværk, Monogrammer – næsten 6000 sider og godt og vel 2.3 millioner subjekter du endnu ikke har mødt.

Monogrammer er fiktion, men har også et essayistisk spor og kan naturligvis endvidere fungere som opslagsværk.

Et uddrag af forfatterens oplæsning ved Audiatur-festivalen i Bergen ’07 kan ses og høres her, samt en (brenderup)trailer for værket kan ses her.

Interesserede kan besigtige, befamle og bestille Monogrammer hos Boghandlen i Møllegade fra d. 23/1 2008.

Åbningstider for Boghandlen i Møllegade:
Onsdag-fredag: 14-19
Lørdag: 12-16


* Bogværket vil senere blive behandlet her på siden. Men der skal allerede lyde en opfordring herfra, til de som har Gyldendals Litteraturhistorie bind 1-9 stående (og alle andre); skift det ubrugelige værk ud og placer Larsens Monogrammer i reolen i stedet.

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post84

WWW.SCHWTH.COM

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 10 Jan, 2008 12:01
Blog ImageI forbindelse med pladeudgivelsen Hjertets abe sparker sig fri af digeteren Morten Søndergaard og den elektroniske lydduo Schweppenhäuser/Thomsen - SCHWTH - konkretiseres albummet som en interaktivt internetinstallation på hjemmesiden www.schwth.com. Giv dig god tid og klik dig igennem de mange skønne lyde, komponer selv, se små musikvideoer og erfar hvad poesi og elctronica er for en størrelse.

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post81

Cia Rinne - archives zaroum

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 09 Jan, 2008 12:12
Ord i øjet #3
Blog ImagePortalen afsnitp har just præsenteret sit sidste værk i trilogien Ord i øjet - ny nordisk visuel poesi. Det er med den finlandssvendke digter Cia Rinne og værket archives zaroum.

* Man kan høre Cia Rinnes læse op her. Det var en skøn oplæsning på Audiatur 2007.

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post80

DRESS REHEARSAL RAG - Jasper Sebastian Stürup hos After Hand

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 06 Jan, 2008 16:25

Blog ImageJasper Sebastiab Stürup udstiller en række fotografier hos After Hand.

Mere tekst vil følge.

* Stürup vil desuden lave plakaten til Litteraturen på Scenens oplæsningsrække på LYNfabrikken (sidste torsdag, hver måned, første halvår 2008)

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post77

Smått förlagt på Inkonst i Malmö

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 31 Dec, 2007 01:25
Modtog i dag nedenstående mail og invitation til småforlagsmesse i Malmö af Per Bergström fra forlaget Rámus, som deltog ved Verbale Pupiller 2007. Det er andet år Rámus og Inkonst laver småforlagsmesse og hvilken en af slagsen. Sidste år deltog omkring 50 småforlag og tidsskrifter. Det skønne ved denne messe er, at man absolut kan forvente sig lutter kvalitetsudgivelser. Modsat det danske Bogforum, hvor man må bruge alt for mange kræfter på at sortere vild med dans og andet udenoms kommers fra, for at finde frem til kvalitets bøgerne og den genuine interesse for hvad publikationen og litteraturen kan rumme og udtrykke. Forventer at drage til Malmö (måske med stand) og suge inspiration til næste års Verbale Pupiller, som blandt andet forventes at udvide bogmesse delen.

Blog ImageBillede fra sidste års messe af Sophie Pucill. I forgrunden ses i lys skjorte Jesper Fabricius fra forlaget Space Poetry og Anders Visti fra forlaget * (asterisk)

*

Rámus förlag bjuder in till småförlagsmässan Smått förlagt på Inkonst i Malmö:

För andra året i rad arrangerar Rámus lördagen 23/2 2008 endagsmässan för småförlag och kulturtidskrifter, Smått förlagt, på Inkonst i Mazettis gamla chokladfabrik i Malmö.

När vi i våras arrangerade det första Smått förlagt deltog 60 förlag och tidskrifter från Århus till Umeå och mässan gästades av mer än 500 besökare. Vi kommer denna andra gång att köra med ett liknande upplägg som tidigare:

Mässan kommer hållas 23/2 på Inkonst (Bergsgatan 29 i Malmö) och vara öppen mellan klockan 11 och 18. Utställarborden kommer att vara placerade i Inkonsts klubblokal och foajéer och i teatern kommer det att hållas uppläsningar, seminarier, samtal och kritikersalong. Även serveringen kommer att vara öppen med dryck och enklare maträtter.

Precis som i våras kommer vi att hålla ett lågt inträde (troligen 20 kr) så att besökarna istället kan lägga pengar på böcker. Även utställaravgiften inklusive bord kommer att vara den samma som tidigare: 400 kronor + moms.


Sista anmälningsdag 26 januari, men ju förr desto bättre.
Vill ni har mer information om Inkonst finns det på: www.inkonst.com
För annan info eller frågor och anmälan:
info@ramus.nu
0709-321096

Bästa hälsningar och vi hoppas att se er i Malmö,
Thomas Andersson & Per Bergström, Rámus

*

Og nu vi er ved det, skal der lige sættes streg under de to seneste udgivelser fra det fine svenske forlag Rámus. Det drejer sig om en svensk gendigtning af en håndfuld af Per Højholts digte fra tresserne med titlen Fyra ägg, 60-talsdikter i urval ved Catharina Gripenberg, som desuden også har skrevet og udgivet en afhandling om selv samme Højholts poetik og digtning med titlen Sangsvaner, her, nu? på Nordisca, Helsingfors Universitet.Dernæst Varför jag inte har skrivit någon av mina böcker? af den franske forfatter Marcel Bénabou oversat til svensk af Magnus Hedlund. Alene titlen, som prikker til Raymond Rousells posthume Hvordan jeg skrev visse af mine bøger, er så lakrids og skøn at undertegnede straks bestilte den. Bogen er en ouliposk leg med de mange forhindringer under arbejdet med at skrive en bog, som i sin egen opbygning munder ud i emnets endeligt og bogens afrunding.

Bogen indledes således:

"De första raderna i en bok är de viktigaste. Man kan inte ägna dem tillräckligt stor omsorg. Kritiker och professionella läsare erkänner skamlöst att de bedömer ett verk efter de tre första meningarna: om dessa misshagar dem slutar de att läsa där och tar lättade upp nästa bok. Det är den farliga udde ni just har rundat, läsare. Eftersom jag inte längre kan låtsas att ni inte finns där, så låt mig prisa ert mod, er äventyrslystnad." • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post76

RØD FINGER - af Hans E Madsen

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 29 Dec, 2007 16:46

Galleri Image præsenterer udstillingen

”Rød finger” af Hans E Madsen - 5. – 27. januar 2008

I forbindelse med udstillingen udgives bogen ”Rød finger” på forlaget Space Poetry med forord af Rune Gade.
Blog ImageDet centrale motiv i Hans E Madsens nyeste udstilling ”Rød finger” er fotografens pegefinger. Ved at sætte sin pegefinger foran flashen bruger Hans E Madsen fingeren til at give motiverne et markant rødt skær.

I visse af motiverne optræder der reflekterende materialer, så den gennemlyste finger kan ses i billedet. Fotografierne sætter bogstaveligt talt fingeren på det gamle spørgsmål om kunstnerens aftryk i billedet, det personlige udtryk.

I ”Rød finger” filtreres verden igennem den passionerede kunstners temperament, igennem hans indre. Kunstnerens hjerteblod er indirekte til stede i alle billederne. Ved brugen af sit kamera og sin krop maler Hans E Madsen en verden af røde billeder.

*

Hans E Madsen (f. 1958) er uddannet fra Århus Kunstakademi (1977-81) og har desuden studeret ved Kunstakademiet Ljubljana, i Eks-Jugoslavien (1980-81). Han har bl.a. udstillet i USA, Holland, Italien, Island og Finland. Hans E Madsen har udgivet flere bøger, bl.a. ”Under Bordet” og ”68 Fotos.”Desuden er han også kendt fra sit samvirke i den legendariske kunstnergruppe, Solkorset, som arbejdede med rum-installationer og scenografier. Uanset om det er installationer eller fotografier Hans E Madsen arbejder med, er det de rumlige forhold, han er mest optaget af.


Fernisering og bogreception fredag den 4. januar 2008 kl. 16 - 18

Hans E Madsen vil være til stede ved ferniseringen.

Åbningstider: Tirsdag – søndag kl. 13-17

Galleri Image
Vestergade 29
8000 Århus C

* interview m. Hans E. Madsen på aarhus.nu
 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post75

MERCI, KAMERAD - en udstilling af Jonas Raam

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 29 Dec, 2007 16:38

AFTER HAND GALLERY & BOOKSTORE præsenterer

MERCI, KAMERAD - en udstilling af Jonas Raam.

Jonas Raams arbejde er en subjektiv historieskrivning i billeder. Han tager udgangspunkt i den irrationelle og modsætningsfulde billedstrøm i vores samtid.
Fra kilder som internettet, aviser, bøger samt egne fotografier, genererer han billedmateriale som berører emner som socialitet og kultur, magt, politik, psykologi og symbolik. Ved at udvælge billeder fra disse forskellige medier og tage dem ud af deres kontekst, for derefter at sætte dem ind i en anden sammenhæng, konstruerer han et nyt indhold. Udvælgelsen følger ikke nogen fast form eller tematisk kategorisering. Materialet præsenteres i visuelle strukturer uden at relatere direkte til én bestemt historie eller sekvens. Hensigten er at fortælle en så kompleks historie som muligt både på det ydre og indre plan, for derigennem at opnå et detaljerigt netværk af forskellige associationsmuligheder hos betragteren.

Jonas Raam bor og arbejder i Berlin og Stockholm.

MERCI, KAMERAD. 2007, Fotografier, computerprints, fotokopier og
udklip monteret bag glas, 80 cm x 725 cm.

Udstillingen åbnede fre. d. 14.12.07 og varer til og med tirs. d. 08.01.08.

After Hand Gallery & Bookstore

Nansensgade 43, Kld.

1366 København K

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post74

Snart kommer

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 23 Nov, 2007 11:30
Blog Image
De Dødes Vej er en undersøgelse af og en rejse ind i grotesken. Gennem en række kortere og længere prosatekster kredser Preben Major Sørensen om og gør kur til døden, de døde, legemets forfald og sygdom. Teksterne er voldelige, smukke, absurde og grusomme. Blikket er køligt distanceret men trænger dybt ind under huden. De døde bevæger sig rundt blandt de levende, barndom og alderdom konfronteres med hinanden, og det absurde trænger ind i det normale. Teksterne befinder sig hele tiden i et spændingsfelt mellem to ekstremer og bevæger sig på den måde ved fiktionens rødder, hvor ødelæggelse og død betragtes som en forudsætning for og en del af fortælling og liv.

Udgivelsesdato 1. december 2007.

*og snart kan man se filmen om Preben Major Sørensen her på siden

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post73

Messe i messen - stand nr. 78

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 14 Nov, 2007 22:40
Igen i år har en række små forlag - primært billedkunstneriske - samlet sig om en stand på dette års BogForum. Tårnhøje priser for standene på det ekstremt kommercielle BogForum får de små forlag, der repræsenterer en alternativ publiceringsform, til at stimle sammen på 21 kvadratmeter. En fin markering og synlighed omkring forlagenes praksis, samt et væsentligt kunstnerisk og kvalitativt indspark på et BogForum, som i større og større grad fokuserer på den kommercielle udgivelseskultur og al dens fikumdik.

Bag det prisværdige initiativ står forfatter og billekunstner Sophie Pucill og hendes særdeles aktive forlagshus diafrag.
Blog ImageEr du på BogForum, søg da hen mod den orange prik, hvor de mindste forlag tager de største chancer.

Blog ImageBogobjekter og Artist Books er på bordene. Eksperiment og øsselhed er gaven til publikum.

Pressetekst

Bøger og billedkunst
stand nr. 78
På Bogmessen i Forum vil man igen i år kunne opleve et bredt udvalg af særlige publikationer, der krydser grænsen mellem bøger og billedkunst

På stand nr. 78 vil bogmessens besøgende på godt 21m2 kunne møde en gruppe selvstændige kunstforlag, hovedsageligt drevet af professionelle billedkunstnere, der her konkretisere projekter og ideer på en anden måde end i galleriet og på museet.


Særlige publikationer
Forlagene udgiver publikationer, hvor bogkunst og billedkunst 'smelter sammen' i form af f.eks. bogobjekter og Artists Books, hvor indhold og/eller udformning er tekst- og billedkunst-relateret på samme tid. Her finder man både digt og tegning, grafik, fotografi og foldeudsider, i hæfter, aviser, tidsskrifter og bøger mm.

Vigtigt med eksperimenter
Der bliver i dag taget færre chancer i den danske forlagsbranche, som i de seneste år igen har valgt i højere grad at satse på det kommercielle marked.
Kunstforlagene på stand nr. 78 insisterer på betydningen af eksperimentet, også selv om det ikke nødvendigvis 'kan betale sig'.

Kontakt og mere information
Vi stiller gerne op med publikationer og mere information, hvis ønsket.

* Se stand nr. 78's hjemmeside her

* Den oficielle for BogForum her

De forsmalede forlag er:

Edition After Hand
v/ Henrik Have

Forlaget * [asterisk]
v/ Lasse Krog Møller
& Anders Visti
m.fl.
hurricane publishing
v/ Vibe Bredahl

diafrag publishing
v/ Sophie Pucill

Kabinetryk
v/ Michala Eken

Secret West Press
v/ Alice Goudsmit

Kopenhagen Publishing
v/ Torben Zenth

Apparatur
v/ Apparatur

Aben Maler
v/ Steffen P. Maarup • Comments(1)//blog.verbalepupiller.dk/#post72

FØRTID - Steen Møller Rasmussen hos Afterhand

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 08 Nov, 2007 11:00
AFTER HAND • GALLERY & BOOKSTORE
præsenterer udstillingen FØRTID af fotograf Steen Møller Rasmussen

> Udstilling fra 9. november – 5. december.
> Fernisering d. 9. november, kl. 17 i After Hands lokaler.

Blog Image
Udstillingen FØRTID indleder samtidig After Hand Photo Archive.

I fremtiden vil en række fotografer og billedkunstnere udstille en fotoserie specielt fremstillet til After Hand, hvorefter serien vil indgå i After Hand Photo Archive.

Det er kun mulig at se og erhverve sig disse serier i After Hand i få editioner.


AFTER HAND • GALLERY & BOOKSTORE
Nansensgade 43, kld.
1366 København K

Claus Handberg Christensen: 29 86 66 04

* Steen Møller Rasmussens hjemmeside
 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post71

Pist Prota undskylder for 25 år - Jesper Fabricius udstiller i Spanien 19c

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 31 Oct, 2007 11:51
Det legendariske kunsttidsskrift Pist Prota har siden 1981 udgivet 58 numre af "varierende kvalitet" og ikke mindst varierende bog/hæfte/objekt -form. Det vil jo så sige at Pist Prota sidste år kunne fejre 25 års jubilæum. Hvilket de glemte. En omstændelighed som har medført at redaktionen har følt sig nødsaget til at gøre regnskabet op for de mange års aktiviteter. Pist Prota nr. 58 er således et undskyldnings nummer, hvor hele rækken minutiøst gennemgås, der undskyldes for deciderede fejl og mangler ved skriftet og redaktionens overmod. Ja man får nærmest fornemmelsen af at redaktionen er blevet katolske. Undskyldningen kommer i en meget gennemført og smuk grå mappe, som indeholder et stort hæfte med de noterede undskyldninger. Derudover indeholder mappen en række løse tilføjelser til de enkelte numre, eksempelvis et nyt omslag til nr. 41, da det første sandsynligvis ganske enkelt ikke faldt i redaktionens smag.

Undskyldningen er godtaget og lad det endelig ske igen.

I selvsamme lidt beklagende tone udstiller Jesper Fabricius (redaktør på Pist Prota) fra på lørdag i Spanien 19c med installationen "Udefineret begær". Der loves ikke for meget, da kunstneren måske har taget ved lære af mange års overmodige udstillinger "med vekslende held" og en række "mere eller mindre kunstneriske" filmproduktioner.

Med alle forbehold in mente må man nødvendigvis besøge Jespers udstilling i Spanien 19c.


*

Vi undskylder - Pist Prota nr. 58
Blog ImageBeklager den letslørede billedgengivelse fra Pist Prota nr. 58.

Pist Protta har haft rund fødselsdag!
Pist Protta udkom første gang så langt tilbage som i 1981, så sidste år, i 2006, passerede vi den runde dag.
Lettere forsinket fejrer vi nu, at Pist Protta har været på banen i mere end et kvart århundrede, og efterhånden er et af Danmarks ældste, aktive kunsttidsskrifter.
Det fine jubilæum indgyder til selvransagelse og bekendelse. Det er regnskabets time, hvor vi nidkært foretager statusopgørelse og revision af det kunstneriske oevre, vi gennemgår minutiøst hele det historiske materiale for fejl og uoverensstemmelser, uhensigtsmæssige dispositioner, overmodige handlinger og uretfærdige betragtninger. Alt bliver rettet, udskiftet og bogført påny. Vi siger undskyld og beklager. Vi er ikke bange for at fortryde noget, hellere fortryde for meget end for lidt! Det er sjovt at skrifte! Der er intet at gå i døden for!
Herværende jubilæumsnummer er derfor en slags rettelses- og supplementssnummer til alt det foregående. Vi har oplistet alle de mindre fejl og mangler, som vi fortryder og beklager. Vi har rettet de mere graverende fejl og mangler ved at udføre rettelses- og suppelementsark, der kan indsættes eller udskiftets i de gamle numre, hvor fejlen befinder sig. En udstrakt service til de trofaste abonnenter og samlere, der måtte ligge inde med den samlede udgivelse fra nr. 1 og frem, men som i det daglige går og ærgrer sig over de mange grumme skønhedspletter, der forhindrer oevret i at fremstå rent og perfekt.

Vi siger Hurra og Undskyld!

Redaktionen af Pist Protta

*

Udefineret begær - i Spanien 19c
Blog Image
Lørdag d. 3. nov. Kl. 15.00 - 17.00 åbner i Spanien 19C en udstilling med titlen "Udefineret begær " af billedkunstneren Jesper Fabricius. Jesper Fabricius udstillede i Århus sidste gang for 2 år siden I Galleri Image´s Demorum med installationen "Tak Århus", en model af et syntetisk fremtidsbillede af byen Århus. Denne nye installation tager sig ud som en denne gang noget større model af et noget mere dystopisk fremtidslandskab. Jesper Fabricius har gennem mange år deltaget i forskellige udstillinger i ind- og udland med vekslende held. Han har været redaktør og udgiver af Kunsttidsskriftet Pist Protta siden 1981. 60 numre af varierende kvalitet er udkommet. Jesper Fabricius har også lavet en række mere eller mindre kunstneriske film, senest sammen med Tal R filmen "Sex", som blev vist på DR2 dette forår.
Vi håber denne nye udstilling vil blive en af hans bedste.

 • Comments(1)//blog.verbalepupiller.dk/#post70

OOOOOEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 24 Oct, 2007 12:35

I morgen udgives det næste trippel-nr #33-34-35 af tidsskriftet OEI, som vanen tro kommer i telefonbogs format, i den forbindelse release med oplæsning i Stockholm og ved Göteborg poesifestival.

Se skrivelse nedenfor

Blog Image

OEI poetry area: extension 4

Stockholm torsdagen 25 oktober
Göteborg fredagen 26 oktober


Den 25 oktober kommer tre unga franska poeter och konstnärer till Index: ljudpoeten Anne-James Chaton, poeten och konstnären Stéphane Bérard och poeten och prosaisten Nathalie Quintane.

Samtidigt blir det Stockholms-release för det nya, 592-sidiga trippelnumret (# 33-34-35) av OEI om Nonsens, fiktiva/artificiella språk, konceptuella-materiella läsningar av barnböcker, samt ett block om Little Magazines (+ en CD med ett ljudverk av Bengt Adlers och en DVD om tidskriftsprojektet El Corno Emplumado/The Plumed Horn av Anne Mette W. Nielsen och Nicolenka Beltrán Fierro).

Dessutom release för Johannes Heldéns nya bok på OEI editör, Bug Bomb.

Index, Kungsbro strand 19, Stockholm
Torsdag 25 oktober, 2007
Kl. 18:30


Den 26 oktober arrangerar OEI en kväll i samarbete med Göteborgs poesifestival.
Framträdanden av Anne-James Chaton, Stéphane Bérard och Nathalie Quintane.
Det blir då också Göteborgsrelease för OEI #33-34-35.
(Mer information om festivalen: www.poesifestival.se)

Göteborgs poesifestival
House of Win-Win, Tredje Långgatan 13 B, Göteborg
Fredag 26 oktober, 2007
Kl. 18:30


Nathalie Quintane har publicerat ett drygt tiotal svårklassificerade böcker; uppfinningsrika, humoristiska, energifyllda. ”Poesin är inte vattentät mot något, eftersom den har att göra med allt”, säger Quintane, som inte definierar poesin som en gren inom allmänlitteraturen, inte som en fråga om stil, utan som något som alltmer handlar om andra medier – film, konst, musik… Hos Quintane är allting förskjutet och strategiskt ur fokus; hennes böcker, uppläsningsaktioner, filmer och skivor är lika häpnadsväckande som lustfyllt främmandegörande.


Stéphane Bérard är konstnär, filmare, författare. Som poet har Bérard en osviklig talang för parodier på det poetiska mikrokosmosets alltför högstämda seder och bruk; han har tillverkat vykort där han själv poserar som mer kända poeter, eller under poesiuppläsningar utfört de kortaste performances som någonsin skådats… 2002 debuterade han som romanförfattare med Le problème martien, en oroande cut-upbok som under Lautréamonts egid manipulerar ett visst textmaterial samtidigt som den ”opererar läsarens medvetande levande”.


Anne-James Chaton är en av de centrala figurerna i den franska ljudpoesin. Han har publicerat tre poesiböcker med medföljande CD och DVD. Chatons samplings- och loopbaserade arbete talar, skriver Charles Pennequin, om det som återstår ”när allt har tagits ifrån oss”: ”Vi finner detta språk på botten av en kundvagn eller vid kanten av en bardisk.” Chatons poesi registrerar sitt material ”på samma sätt som en laseroptik läser streckkoder, med en blick som aktiveras inför minsta tecken […]. Allt finns där, i denna basgrammatik”.

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post65

While you where - After Hand Gallery & Bookstore

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 02 Oct, 2007 14:15
Forlaget After Hand og den tilhørende boghandel i Nansensgade (Kbh) havde en gylden tid i 90'erne med skiftende udstillinger, oplæsninger, udgivelser og grafiske tryk. De seneste år har der dog været en anelse tyst i de gode gemakker, men nu ser det ud til at der igen så småt er ved at være gang i den. På lørdag åbnes der med fernisering med kunstneren Joakim Drescher. Det er digteren, fotografen og musikeren Claus Handberg Christensen der i dag driver den legendariske bogbutik, som fremover desuden vil fungere som fotoarkiv og galleri, samt stå for oplæsningsarrangementer.

KOK

*

pressemeddelelse fra After Hand d. 02.10.07

While you where
- En udstilling af Joachim Drescher i After Hand Gallery & Bookstore.

Blog ImageAfter Hand har hermed fornøjelsen af at præsentere en udstilling med Joakim Dreschers.

Velkommen til fernisering lørdag d. 6 oktober kl. 15.00 i det nyrenoveret udstillingssted og boghandel. Dukketeater og oplæsning af kunstnerens tekster præsenteres på dagen.

Arbejdet rækker over forskellige medier og inkluderer cut-outs, serigrafi, tegning, maleri, tekster, dukketeater og skulpturer af fundne ting.

Joakim Drescher er født i Danmark 1986, og har siden boet i USA, Indonesien, New Zealand og Kina.

After Hand Gallery & Bookstore
Nansensgade 43, mf.
1366 København K
29 86 66 04


* her og her kan der kastes et blik på Joakim Dreschers tegninger.

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post63

Hjertets abe sparker sig fri på torsdag

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 25 Sep, 2007 22:51
Blog ImageGeiger Records, Litteraturen på Scenen og bandet har fornøjelsen af at indbyde til releasefest for Hjertets abe sparker sig fri. Arrangementet finder sted på Musikcaféen, Mejlgade 53, i Århus fra kl. 20.30. Her vil være lejlighed til at lytte på albummet, ligesom man naturligvis også vil få mulighed for at opleve, hvordan gruppens univers folder sig ud live. Aftenen igennem vil såvel bandmedlemmer som folk fra Geiger Records i øvrigt bag DJ-pulten sørger for den rette musikalske stemning, og en forfriskning byder vi da også på.

Flere års arbejde er gået forud for albummet Hjertets abe sparker sig fri – et møde mellem den elektroniske duo Schweppenhäuser/Thomsen og digteren Morten Søndergaard – som udkommer 27/9. Konstellationen har man allerede kunnet opleve live på bl.a. festivaler som SPOT, Roskilde, Copenhagen Jazz Festival og Lyd+Litteratur, ligesom de medvirkede med lydværket ”Superpositionsprincippet” ; på Geiger Records' antologi audioPoesi – en antologi fra 2006. Det er også Geiger Records, der i samarbejde med Litteraturen på Scenen og Husets Forlag udsender Hjertets abe sparker sig fri, som dermed samtidig bliver det første regulære album i selskabets Lyd+Litteratur-serie.
Blog ImageAlbummet er et dristigt forsøg på at skubbe de kunstneriske grænser for mødet mellem musik og poesi. Snarere end at spænde musikken for lyrikken eller omvendt forsøger Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard at skabe et nyt, symbiotisk sprog, hvor stemmens rytme og ordenes klang indgår som fuldt integrerede elementer i det søgende elektroniske lydunivers, der kan bevæge sig fra store katedrallignende klange til hårde støjflader og komplekse rytmiske strukturer.

Naturligvis kan man til releasefesten også købe albummet med sig hjem til en favorabel pris, ligesom der er mulighed for at få fingrene i en af de smukke kunstplakater, Litteraturen på Scenen har fået fremstillet som visuel ledsager til pladen. Du kan med andre ord både få Hjertets abe i højtalerne og på væggen.

Der er fri entré til arrangementet!

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post61

Sophie Pucill / diafrag art & publishing på Galleri Westphall

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 25 Sep, 2007 22:01
Billedkunstner/forfatter og kvinden bag det mange facetterede forlag og kunstneriske sted diafrag Sophie Pucill udstiller for tiden på det nystartede Galleri Westphall på Østerbro - Kbh.

Sophie Pucill udstiller malerier og blæktegninger, hvis streg og omdrejningspunkt ligger i klar forlængelse af den praksis der arbejdes med i hendes taktile artistbooks produktion. Tegnet, kommunikation, tilstedeværelse i sprog og rum er kendetegn der ikke fornægter sig på billedsiden, hvor specielt solsorten optræder og afsender.

Blog ImageDer kommer mere tekst om Sophie Pucill, diafrag og muligvis udstillingen, hvis jeg når forbi i en nær fremtid. Men ind til da kig forbi:

Galleri Westphall
Jagtvej 207, 2100 Kbh Ø

&

diafrags hjemmeside hvor man kan se et udvalg af de udstillede værker.

*diafrag deltog i bogmessen. Sophie Pucill og Louise Rosengreen, som har udgivet et lille hæfte med titlen Money money money på forlaget, læste op.

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post59

Ejner på Brandts

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 22 Sep, 2007 15:19
Blog ImageClaus Ejner deltager på udstillingen COMIX på Kunsthallen Brandts i Odense (fra den 22. september til den 6. januar). Udstillingen handler om tegneseriens indflydelse på billedkunsten. Ejner udstiller et større værk - en firkantet plakatsøjle, der består af 16 tegninger, der belyser en bestemt tematik gennem tiderne: fortiden, summer of love og nutiden (se en af tegningerne herover). Værket har den samlede titel: Dengang livsfornødenhederne blev opfundet, dengang mennesket blev frit og dengang mennesket blev ufrit.

* Claus Ejner deltog i Verbale Pupiller med sit eget forlag dada-invest og med oplæsning ved forfatteren og hjerneforskeren Mikkel Wallentin, som han i starten af september udgav to bøger sammen med i serien ELEFANTSÆBE (skal tisse). Ejners illustrationer blev visualiseret bag forfatteren under oplæsningen.

 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post57

*nr. 38 og alt_cph

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 20 Sep, 2007 11:16
Blog ImageBlog ImageRedaktionen har til dette nummer kigget nærmere på Beboerbladet – en tidsskriftsgenre, der er næsten ligeså smal som forlaget * [asterisk]’s eget udgivelsesfelt.

Efter at have studeret, nærlæst og gransket forholdet mellem modernismens utopi og virkelighedens realitet, må redaktionen konstatere at fremtiden ikke er, hvad den har været.

Redaktion og bidragsydere: Lasse Krog Møller, Anders Visti, Lone Manicus og Tanja Nellemann Poulsen.

* Bunkebo Beboerblad var desuden forlaget * 's bidrag til Verbale Pupillers bogobjekt

Blog Image

I den kommende weekend (21-23. sep) vil forlaget * kunne træffes ved Space Poetry's stand på alt_cph, hvor også forlaget hurricane og diafrag deltager, samt nettidsskriftet for visuel poesi afsnitp. Ville ønske jeg kunne være der og deltage. Specielt visualiseringen af Monica Aasprongs Soldatmarkedet og i det hele taget afsnitp's ord i øjet - ny nordisk visuel poesi ville jeg meget gerne have set sat op på alt_cph.


*

På Verbale Pupiller havde forlaget * en udstilling/laboratorium, hvor to små hvide mus stod for produktion af tekst via en staveplade, webkamera og et sirligt computerprogram. De to små mus og jeg selv er nu flyttet ind i IM7 hvor * bor. Og det er vi alle tre meget fornøjet ved.

Blog Image

Foto af Anders Visti, der i samarbejde med kollegaen Lasse Krogh Møller havde lavet udstillingen.
 • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post56