Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Samarbejdspartnere

samarbejderPosted by Christoffer Ugilt Jensen 09 Sep, 2007 17:29

Studenterhus Århus
Verbale Pupiller kommer til at foregå i Studenterhus Århus, der har til huse i den gamle Toldbod ved havnen. Studenterhus Århus består af to dele, dels Vejerboden, hvor formiddags- og eftermiddagsarrangementerne vil finde sted, og dels Pakhuset, hvor koncerterne vil løbe af stablen. Studenterhus Århus stiller personale og udstyr til rådighed for Verbale Pupiller.

Aarhus.nu
Kunstportalen Aarhus.nu har stået for denne hjemmeside samt haft den som fast link på deres portal gennem de sidste par måneder. Desuden har de anvendt flere af de bidrag, der her er blevet postet, i deres nyhedsmails. Aarhus.nus profil inden for kunstverdenen er på mange måder den samme, som Verbale Pupiller har inden for litteraturen.

Testrup Højskole
Testrup Højskole har været så venlig at stille overnatningsmulighed til rådighed for en mængde af de mange forlagsfolk og forfattere, der vil blive præsenteret på Verbale Pupiller. Testrup Højskole beskæftiger sig i høj grad i det daglige selv med litteratur, da de har Danmarks mest velfungerende skrivelinje, der for mange har været et forstudie til forfatterskolen. Desuden har mange forfattere og litterater tilknytning til skolen. Fra Testrup Højskole er skrivelæren og Anblikforfatteren Mads Eslund repræsenteret på Verbale Pupiller.

Works Unltd.
T-shirten, der bliver trykt i forbindelse med Verbale Pupiller, er udarbejdet i samarbejde med Works Unltd., der også står for produktion af T-shirten samt salget af den efter arrangementet. Desuden en tak til Eli Lund, der har tilladt, at vi på T-shirten har trykt et digt af Johannes L. Madsen, og som også vil fungere som distributør af T-shirten efter Verbale Pupiller gennem sit nyligt opstartede forlag Kanji Dreams.

Geiger
Lyd+Litteratur-delen af Verbale Pupiller er udarbejdet i samarbejde med musiktidsskriftet Geiger samt pladeselskabet Geiger Records, der således er medarrangør af koncerterne fredag, lørdag og søndag aften. Dette samarbejde har ligget lige for, da Lips gennem de sidste seks år bl.a. har samarbejdet med netop Geiger om Lyd+Litteratur-festivalerne.

Desuden en stor tak til Nordisk Kulturfond, Kulturudviklingspuljen, Kunststyrelsen og FO-Århus.

  • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post28

Litlive - kritikerdebatter

samarbejderPosted by Mathias Kokholm 20 Aug, 2007 21:48
Det danske website Litlive.dk blev grundlagt i 2003 af de to forfattere Martin Glaz Serup og Pablo Henrik Llambías. I 2007 blev Litlive et skandinavisk website, bestående af de tæt sammenkoblede domæner Litlive.dk, Litlive.se og Litlive.no.

På Litlive findes en kalender med aktuelle oplæsninger af skønlitteratur i Norge, Sverige og Danmark, samt anmeldelser af skønlitteratur, skrevet af en fast stab af nordiske kritikere.

Litlive er uden tvivl et af de projekter, som har været afgørende i udviklingen af en interskandinavisk offentlighed inden for litteratur og kritik. Et af kendetegne ved den kritik der udøves på dette site er grundighed og overblik, der udfoldes over væsentligt flere anslag end den man møder i dagbladende.

Ved Verbale Pupiller er Litlive samarbejdspartner omkring to kritikerdebatter eller kritikersaloner om man vil. Et forholdsvist nyt fænomen, hvor et kritikerpanel giver kritik på en forfatters tekster i samklang med publikum. Det er så at sige et åbent og kollektivt rum for live kritik. Forfatteren læser først sin tekst op, hvorefter panelet tager en runde med kritik, for derefter at overlade ordet til publikum. Ved Verbale Pupiller vil der være trykt kompendier til det fremmødte publikum, for således at lade alle deltage på nogenlunde lige vilkår.

Panelet vil ved begge debatter bestå af tre Litlive-kritikere, en fra hvert af de skandinaviske lande.
Blog ImageFra Norge er det Espen Stueland (f. 1970), der ud over sit virke som kritiker også er forfatter. Han debuterede i 1992 med digtsamlingen Sakte dans ut av brennende hus på Forlaget Oktober og har siden skrevet yderligere 3 bøger, senest Brått revet bort (prosa) ligeledes Forlaget Oktober. Stueland er kritiker ved den norske avis Klassekampen, har været redaktør på litteraturtidsskriftet Vagant og fik i 2005 prisen som årets kritiker.
Blog ImageFra Sverige er det Nils Olsson (f. 1971), som er ph.d.-stipendiat i litteraturvidenskab på Göteborgs universitet. Arbejder på en afhandling om litteratur og autonomi, Gertrude Stein og Arne Sand. Sidder i redaktionen for tidskriftet Glänta, Tidskrift för litteraturvetenskap og er desuden oversætter
Blog ImageFra Danmark er det Kristine Kabel (f.1976), cand.mag fra Institut for Nordisk i København. Adjunkt på Københavns Dag- og Aftenseminarium. Redaktør af Den Blå Port. Artikler i Kultur&Klasse, Graf, Apparatur og Theater der Zeit.

Ordstyrer ved begge debatter er Martin Glaz Serup.

Kritikerdebat #1 – lørdag d. 14. september – kl. 14:00 – 16:00
Med den danske digter Gitte Broeng (f. 1973), der debuterede i efteråret 2006 med digtsamlingen Interiør på forlaget Hurricane, som også deltager på bogmessen. Derudover er det den svenske grafiker og forfatter Martin Högström (f. 1969) der debuterede med digtsamlingen Transfutura (2005) på OEI editör – som ligeledes deltager på bogmessen – og fik for denne Katapultprisen 2006. Senest har Högström udgivet digtsamlingen Kommande Industrilandskap i 2007, ligeledes på OEI ediör.

Kritikerdebat #2 – søndag d. 16. september – kl. 14:00 – 16:00
Med den norske digter Ingrid Storholmen (f. 1976), som debuterede i 2001 med digtsamlingen Krybskyttarlovan og i sidste uge udgav Siriboka, begge Aschehoug. Fra Danmark deltager den danske forfatter Thomas Hvid Kromann (f. 1974), der debuterede i 1998 med digtsamlingen Vexelstrøm og senest har udgivet den ultrakorte roman Hr. Toksvig i efteråret 2006, begge på Borgen.

Der kommer efterfølgende mere tekst om de fire forfattere.

  • Comments(1)//blog.verbalepupiller.dk/#post15