Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Per Aage Brandt

præsentation af forfatterePosted by Mads Mygind 16 Aug, 2007 08:38
Blog ImageSiden debuten med digtsamlingen Poesi (Arena Sub) i 1969 har Per Aage Brandt været vidt omkring, både geografisk og fagligt. Danskfødt i Buenos Aires og nu bosiddende i USA. Digter, oversætter, forfatter, musiker og sprogforsker. Seneste skønlitterære udgivelse er Negationer (Basilisk, 2007). I 2004 udkom – på digterens tresårsfødselsdag – en samling af hans digte, Poesi i udvalg 2002-1969 (Borgen, 2004), et generøst udvalg af nogle af de digte, der har placeret Per Aage Brandt som en af de ypperste og mest originale digtere i Danmark.

Per Aage Brandt er udover at være forfatter uddannet Mag.art. i romansk filologi fra Københavns Universitet, 1971, og dr.phil. ved Sorbonne i Paris, 1987. Derudover var han en af grundlæggerne af Forfatterskolen, hvor han i mange år har været underviser.

På Århus Universitet har han også gjort sig gældende, dels som grundlægger og redaktør af tidsskriftet Almen Semiotik, men primært som leder af Center for Semiotik. Til daglig fungerer Per Aage Brandt som professor og institutbestyrer på Case University i Cleveland, USA.

Typisk ligger der et enormt tankegods bag Brandts digte. Indviklede problemstillinger, gerne med et semiotisk udgangspunkt, udviklet i et altid elegant og knivskarpt sprog.

* Per Aage Brandt læser op til Verbale Pupiller lørdag d. 15. september

  • Comments(3)//blog.verbalepupiller.dk/#post10