Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Ny nordisk netboghandel - Audiatur

omtalerPosted by Mathias Kokholm 20 Aug, 2007 16:08
Blog Image
Audiatur, poesifestival i Bergen, lancerer en interskandinavisk netboghandel for poesi, filosofi, teori og tidsskrifter når festivalen går i luften d. 27-29. september. Profilen vil være en væsentlig anden, end den man ser hos eksisterende netboghandler og vil fokusere på tætte samarbejder med småforlag og tidsskrifter fra norden.

Et væsentligt tiltag, som vil lette de små forlags distribution på tværs af norden og ifølge projektets intention også ud over norden. Netboghandlen ligger samtidig i forlængelse af den debat, som har kørt igennem de seneste år, om en fælles nordisk offentlighed, hvor forfattere, tidsskrifter og ikke mindst læsere orienterer sig og bevæger sig på tværs af landegrænser. En debat og et fænomen, som også i nogen grad har affødt nærværende arrangement.

En af kræfterne bag festivalen og nu boghandlen Audiatur er Martin Sørhaug, som forleden blev interviewet i Klassekampen om projektet. Interviewet kan læses her på bloggen for Alternativ publicering/Litterær innovation.

Af andre kræfter bag projektet Audiatur skal her nævnes Paal Bjelke Andersen, som også står bag det fantastiske nordisk nettidsskrift – med den internationale profil – nypoesi.net. Derudover Audun Lindholm, som driver forlaget Gasspedal, der også udgiver Audiatur-festivalens katalog, hvis omfang (i 2005; 500 siders poesi og tekster om poesi) er yderst imponerende.

* Paal Bjelke Andersen og Audun Lindholm deltager ved Verbale Pupiller med deres respektive foretagender nypoesi.net og forlaget gasspedal, samt det norske tidsskrift Vagant, som Lindholm desuden er redaktør på.

** Redaktionen bag Verbale Pupiller drager desuden til Bergen og Audiatur-festivalen d. 27-30. september og vil løbende reportere fra arrangementet her på siden.

  • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post14