Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

NYE HYPOTESER: 030807-170807

Hypoteser for to stemmerPosted by Tomas Thøfner 28 Aug, 2007 11:06

030807

Jeg gik en lang tur nede ved vandet sammen med Schrödingers kat. Den var ikke let at få til at gå i snor. Det hjalp da jeg fodrede den med små fisk og ae'de den (ikke æ'de den, men den åd faktisk fiskene). Tak for flaskepost. Jeg ventede længe at der skulle komme et stykke papir glidende ind til mig under døren som fra en printer. Men det kom aldrig. Jeg er ellers stor tilhænger af den tanke, at alle huse er forbundne, således findes der sikkert findes en gang her i huset hvor man kan komme fra Pietrasanta til København eller Helsingfors eller Athen. Men i dette tilfælde holdt det ikke stik. Papiret som lå i flasken var tydeligvis din kinesiske oversættelse. Der stod:

Du er blevet dømt til døden, hængning ved daggry inden ugen er omme. Men dommeren vil ikke sige hvornår, og siger bare at det vil komme som en overraskelse for dig. Derfor udelukker du med det samme søndag (for hvis du lever lørdag med, er der jo kun søndag tilbage, og så kan det ikke være en overraskelse). På samme måde udelukker du lørdag, og dernæst fredag osv. helt op til i dag, hvorefter du smiler lettet. Derfor kommer det som en stor overraskelse for dig da bødlen tidlig torsdag morgen kommer og henter dig i din celle.

040807

Det er selvfølgelig mig som bødlen henter. Jeg prøver uden held at overbevise ham om at der må være sket en fejl et sted i bureaukratiet. Det er latterligt, siger jeg til ham, jeg skal under ingen omstændigheder henrettes. Bødlen smiler og spørger om jeg virkelig tror på det. Ikke nu, i hvert fald, siger jeg. Bødlen nikker, "okay, jeg hænger mig ikke i tidspunktet. Fik du den, - hænger?" Jeg mander mig op, "Du er latterlig, dine vittigheder er primitive og upassende, og stod der ikke i dommen at den skulle eksekveres inden ugens udgang?" Bødlen sætter sig, uden at spørge, på min stol, og slår ud med armene. "Hør her, gamle ven, der skal bare være styr på det". Han fisker en lommebog frem, og noterer noget i den. "Hvad var det?" spørger jeg. "Det var bare datoen. Det skal du ikke bekymre dig om, bare der er styr på det." Og med et "hej hej" er bødlen væk.

150807

Der er gået mere end en uge og jeg har overlevet dommen. Måske er det min svaghed for stringent logik der har reddet mit liv? Hvad var det bødlen skrev i sin lommebog? Han kan jo have ret: Der skal være styr på datoen. Datoen er et emblem på din morgen. For næste morgen er der en ny. Og næste. Regner vi med. Vi skriver på datolinjerne, imellem dem og over dem som en slags fortløbende palimpsest. Vi opretter nye dokumenter og computeren tager den tilgængelige dato for gode varer, men datoen er bare det vi påstår den er. Andre kulturer har andre datoer og årstal, og jeg kommer i tvivl om hvilken dag det er i dag. På den anden side så brænder tallene sig fast til vores liv som napalm eller fosfor helt af sig selv. Kalenderen kalder og vi triller datoens nuller ud over verden som æg fyldt med liv og død.

160807

For at komme i gang her til morgen slår jeg ordet "hypotese" op i fremmedordbogen. Jeg mindes at ordet har at gøre med "grundlag" på græsk, men sandsynligvis husker jeg forkert, i hvert fald har definitionen ændret sig siden sidst jeg var herinde, og jeg roder pludselig rundt mellem æsker og gamle computere i noget der mest af alt ligner en marskandiserbutik. Butikken er tilsyneladende ved at blive bygget om, halve skillevægge og gasbeton, papruller og malertape skal gøre det ud for etymologi og illustrationer af ord som "chimpanse" og "krinoline". Jeg må indrømme at jeg er noget lettet da jeg endelig står på gaden igen og forsøger at børste støvet af min jakke.

170807

Min fremmedordbog har ellers altid været en pålidelig rejsefælde. Det meste kan man undvære på en rejse, men fremmedordbogen! Faktisk vil jeg påstå at de fleste af mine digte skyldes den. Jeg skylder den alt for meget. Jeg burde skrive en bog der hed Fremmedordbogssonetterne, hvis det ikke allerede var gjort. Jeg har slidt adskillige udgaver op og lige nu fungerer mit aktuelle eksemplar som både pas og bankbog. Selvom det er årevis siden at jeg sidst har haft brug for en bankbog, så er det den, den lille mand med hornbrillerne vil se, da jeg forsøger at få nogle ord udbetalt i Hypotekbanken senere på dagen. Han helmer ikke før han sat et lille ubehageligt stempel på side 450 under opslaget "piktogram" i bogen, et bevis for at jeg har pantsat min sjæl på ubestemt tid. Min gæld er tilsyneladende vokset.

  • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post21