Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Dada invest

præsentation af forlagPosted by Mathias Kokholm 29 Aug, 2007 16:46
Følgende er dels en præsentation af forlaget dada-invest og invitation til bogreception og oplæsning nu på fredag. Teksten er fra den oficielle pressemeddelelse, dog lettere modificeret. (red.)

Blog Image
MACHWERKET inviterer til kombineret bogreception og oplæsning i forbindelse med udgivelsen af 5 nye bøger fra forlaget dada-invest. Det vil være muligt at købe bøgerne og få dem signeret. Både Mikkel Wallentin, Julie Püschl og claus ejner vil være tilstede.

Oplæsningen vil finde sted inden for det tidsrum, hvor bogreceptionen afholdes, som er fra klokken 18-20. Der vil blive læst op af Julie Püschl og Mikkel Wallentin.

I serien ELEFANTSÆBE (skal tisse) udkommer 4 bøger. ELEFANTSÆBE-serien kan i mangel på fyldestgørende begreber, bedst karakteriseres som kollektiv grundforskning i menneskets afkroge og vildveje mm. På det konkrete plan er seriens bøger samarbejdsprojekter, hvor billedkunstneren claus ejner (forlaget dada-invests direktør), har indgået et samarbejde med en anden kunstner med den hensigt at lave en bog!

To af bøgerne i serien ELEFANTSÆBE (skal tisse) er med digteren Thomas Krogsbøl, og to af bøgerne er med forfatteren og hjerneforskeren Mikkel Wallentin. Thomas Krogsbøl (tekst) og claus ejner (tegninger) udgiver bøgerne: Guld-Else og Opkvalificeret meningsløshed. Mikkel Wallentin (tekst) og claus ejner (tegninger) udgiver børgerne: SalsaInge gør sig til og Soldatens vuggevise.

Som noget nyt udgiver forlaget dada-invest en anden kunstners værk – nemlig Julie Püschls prosadigtsamling: Pamflet over en tæve i løbetid.

Julie Püschl vil blandt andet læse teksterne Konebil, Hverdagen og Tv-showet op, der alle stammer fra Pamflet over en tæve i løbetid. Hun skriver selv om teksterne: De er især optagede af en antaget sammenhæng imellem kærlighed, eksistens og forbrug. De benytter kortprosaen som form, mens de i udtryk lægger sig tæt op af den videnskabelige afhandling. Et valg, der er truffet med ønsket om, med et Brecht'sk udtryk at "mærkværdiggøre" perceptionen af værket og derved få læseren til at åbne sig og selv deltage aktivt i modtagelsen og refleksionen af det.

STED: MACHWERKET, Vestergade 62, Århus
TIDSPUNKT: Fredag den 31. august, fra klokken 18-20

Yderlig information om forlaget dada-invests udgivelser her

* dada-invest deltager i Verbale Pupillers bogmesse og bidrager med et element til bogobjektet
** Mikkel Wallentin læser op


  • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post22