Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

NYE HYPOTESER: 220707-270707

Hypoteser for to stemmerPosted by Tomas Thøfner 06 Aug, 2007 09:27

220707

Undskyld, jeg var vist væk et øjeblik. Helt væk. Der gik et år eller to eller flere. Men nu er jeg tilbage igen, mere mig selv end nogensinde, og det er hverken godt eller skidt, bare anderledes. Næh, så nemt er det nu heller ikke, tillad mig at korrigere: Jeg har været der hele tiden, bare under et andet navn, bogstaverne set nedefra ligner skyer der hele tiden oploeser sig og danner nye navne. Solen bryder igennem nu, men jeg tror det er regn der falder paa mit ansigt. Hvis jeg altsaa kan kalde det mit. Hvis det altsaa er regn. På den anden side er det ogsaa lige meget, foelelsen er reel. Jeg har sjaeldent følt mig saa virkelig.


230707

Vælg højre eller venstre hånd. Løft den op foran ansigtet, så håndfladen er omtrent en halv meter foran dine øjne. Find et punkt i håndfladen og fokusér på det. Træk vejret dybere efterhånden som du mærker trætheden indfinde sig i øjne og arm. Til sidst vil der være så langt mellem dine vejrtrækninger at trætheden forsvinder og en dyb ro indfinder sig. Du vil se dit ansigt indefra og begynde at bevæge dig baglaens mod en stor abstrakt arkitektur. Du skal ikke aabne den foerste og bedste doer, men lade doerene passere gennem sig selv, lade korridorerne foelge deres ruter, lade vaeggene staa, lade bygningen omslutte dig, maerke kroppen blive tungere. Før nu langsomt din hånd ind mod ansigtet, det tager omtrent et halvt minut før den er fremme, og nu er den snart fremme, men den fortsætter indad, fortsætter indad uden at støde på noget.


240707

Det er regntid på Nørrebro. Linje F til Hellerup skærer sig igennem tyve meter foran mit kontor. Lynglimt spejles i vinduer, og tordenbrag runger lidt senere imellem karreerne. Jeg ruller persiennerne helt op for at nyde vejret, uvejret. Det er sommer i Rom, busserne arbejder sig tungt gennem trafikken, der er trafikkaos selvom det er midnat. Bygningen overfor er et massiv af skodder og sodet marmor, hvad foregaar der derinde? Jeg kan ikke sove og slaar vinduet op, slukker for airconditionen, ser maanen staa op over huset overfor. Bygningen ligner et ansigt med rudeoejne og doermundinger. Folk lever om natten paa grund af varmen, de droemmer om en pludselig og kold nordisk regn.


250707

Jeg har sjældent været så bogstavelig: Linje A til Centrum krydser linje C. Lad os skrive mellem linjerne. Eller lad os skrive hypoteser som bestemmes af stoppestedernes beliggenhed. Byen er et alfabet. Men de bogstaver som jeg er foedt med staar ikke paa internetcafeens tastatur her i Rom. Så jeg maa danne dem af andre tegn. Nu kan jeg huske at du fortalte, at Æ også udgoer grundplanen over det astronomiske institut i Murmansk, at Ø er Saturn set fra siden og Å er maanen ovenover huset set fra den anden side af gaden.


260707

Mit tastatur skriver uvilkårligt: Velkommen hjem. Selvom jeg ikke rigtig er hjemme. I hvert fald er jeg glad for at komme tilbage til Æ og Ø og Å. Danskerne er alene i verden med æ og ø og å. Store bogstaver er bare små der har spist for meget sprog. Nu står de fede og dovne foran sætningerne og råber: Kom nærmere, denne vej! De store overlader alt arbejdet til de små. I grunden er det mærkeligt at to bogstaver kan danne et.

2790707

Ligesom mennesker kan små bogstaver beholde deres udseende som voksne. Lille p ligner stadigvæk sig selv og store W er bare en højere udgave af sit gamle jeg. Men G er ikke længere g og q har intet tilfælles med Q. Vokalerne forandre sig mindst, konsonanterne er mere radikale. Mn mske skll v prv t skrv dlkknd md knsntr lgsm p rbsk? Hvrdn mn dt s vll st tl md frstlsn? Med vokalerne går det lettere. En sønderjyde kan faktisk sige: 'a æ u å æ ø i æ å, a æ' som betyder 'jeg er ude på øen i åen, er jeg'. Jeg får lyst til at flytte ind i den øverste etage af et A. Måske bor jeg der allerede?

  • Comments(1)//blog.verbalepupiller.dk/#post3