Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Nye hypoteser 280707-020807

Hypoteser for to stemmerPosted by Tomas Thøfner 14 Aug, 2007 06:54

280707

A'et insisterer: Jeg kommer først på alle sprog. Du fik engang din computer til at skrive Altings A. Den kom til at skrive det - det faldt ud af sprogets system - men den mente det ikke. Mente ikke noget med det. Vi mener det! Et A er en temmelig alvorlig sag. Det er indgangsporten, døren alle skal igennem. Det er en trappestige som man ikke kan gå under uden at skulle dukke sig. Hvordan har du det i A?

290707

Udsigten fra toppen af A er fantastisk! Verden strækker sig, som om den har sovet, den er som vi kender den, og mere til. Hustage og trætoppe står imellem mure af abstrakte begreber, generelle og specifikke kategorier ses som kystlinjer og transparente bjerge i horisonten. De få skyer er ved at samle sig, måske bliver de til et "og" eller ligner det mere et "men"? Vi kan se helt til "levende"! Og se, dér er "bevidst"!

300707

A'ets øverste etage er som et gennemsigtigt telt. Lyset kommer fra alle teltets vægge, og der er ikke andet end hvad man selv tænker på. Jeg tænker på tankeeksperimenter. Gallileo forestillede sig en tung kugle forbundet med en snor til en let kugle. Skulle den lette kugle sinke den tunge? Det virker ikke rimeligt. Altså må de ramme jorden samtidigt, lette og tunge objekter, med eller uden snore imellem. Jeg kan huske at du engang bemærkede digteres fascination af tyngdekraften.

310707

Månen over A'et holder sig svævende fordi jordens tyngde trækker i den. Åh! Newton præciserer: Månen er i frit fald. Det er bare et cirkulært fald. Afstanden er bestemt af månens masse. Ord er lette objekter, mening er tung, og snoren der binder dem sammen er tynd. Jeg kan huske at du konstaterede at et ethvert udsagn er underlagt tyngdekraften. Udsagnene glider gennem betydningens etager, men kan stå af når de føler sig mest hjemme i konteksten. Hvis ikke, falder de til sidst til ro i seksualitetens og eksistentialernes knitrende støv.

010807

Schrödingers kat er lukket inde i en kasse sammen med noget radioaktivt materiale, en geigertæller og en mekanisme der dræber katten når et partikelhenfald bliver detekteret. Kvantemekanikken, den på mange måder mest nøjagtige og bekræftede naturvidenskabelige teori, siger at katten nu eksisterer i to mulige tilstande, at den på samme tid er død og levende. Når vi åbner kassen og ser efter, vil den være død eller levende, men så længe systemet er uforstyrret, vil den være begge dele. Nu må vi overlade det til fysikere og filosoffer at finde ud af hvordan vi redder katten fra så mærkelig en skæbne. I mellemtiden må vi huske at tænke på at give den mad og vand, og selvfølgelig at IKKE give den mad og vand.

020807

Tilbage på mit kontor opdagede jeg at nogen har stukket et stykke papir ind under døren. Det kan ikke være dig, du er ikke engang i landet, vel? Det er fyldt med kinesiske tegn. Du har været i Kina for nylig, er det alligevel fra dig? Jeg kan høre nogen pusle udenfor. Mellem håndbøgerne i reolen finder jeg min "Nøgle til manuel symboltransformation: kinesisk-dansk", den med det gule stjerneformede klistermærke hvor der står "virker 100% uden forståelse". Det er nemt nok, men en langsommelig og kedelig proces. Efter nogle timer er jeg overrasket over at være færdig. Jeg har været så optaget af at følge reglerne at jeg ikke har læst den danske tekst mens den blev produceret. Nu har jeg mærkeligt nok ikke lyst til at læse den. Det vedkommer måske slet ikke mig. Jeg mærker hjertet banke, da jeg skubber papiret tilbage ud under døren.

  • Comments(1)//blog.verbalepupiller.dk/#post7