Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Under Byen

præsentation af koncerterPosted by Christoffer Ugilt Jensen 14 Aug, 2007 21:13

Bandet blev dannet i 1995 og er siden debuten Kyst i 1999 blevet lyttet og lagt mærke til i ikke bare Danmark, men i Europa og nu også i USA, hvor de netop har afsluttet deres anden turné. Lyden er postrocket (selvom der ikke bruges guitar) med elementer af pop, jazz, folkemusik og klassisk musik. Numrene er ofte langsomt stemningsopbyggende og pludseligt eksplosive og melodiske som bare fanden. Bandet gør brug af cello, bas, sav, trommer, orgel, klaver og perkussion.

Blog Image

Kyst blev i 2002 opfuldt af Det er mig der holder træerne sammen, der igen blev opfuldt af Af samme stof som stof i 2006. Indimellem kom den glimrende live-udgivelse Live af Haldern Pop, der med al tydelighed viser, hvad man kan forvente af en Under Byen-koncert. Numrene er væsentligt længere end i originalversionerne, der støjes mere, der improviseres, der larmes, samtidig med at den poetiske og ”fine” lyd opretholdes og væves omkring Henriette Sennenvaldts spinkle, men indtrængende vokal. Vokalen kan til tider være svær at dechifrere og kræver af lytteren, at vedkommende går helt ind i værkerne og lytter intenst. Lyrikken spindes ind i musikken, ordene trækkes og bliver til lyde, bliver til ord, bliver til sætninger, der som oftest er umetriske og urimede. Lyrikken er som musikken fri, men stram. Teksterne bevæger sig om det kvindelige jeg, der både er skrøbeligt og buldrende i byen, der er metallisk og snehvid. Ryttere blander sig i bybilleder, blander sig i sne, i opbrudte fraser, der er svære at stykke sammen til en klar mening. Romantiske billeder står på lige fod med dadaistiske lege, samt følelsesudladninger, der leveres, så det hårde bliver skrøbeligt. Dette underbygges af og underbygger musikken, der lader de helt fine passager fra akkordinstrumenterne oversvømmes af perkussion og støj, så det hele bevæger sig derud, hvor (lyd-)landskaberne krakelerer, som det sker i slutningen af den lyrisk dystre (men musisk iørefaldende) Den her sang handler om at få det bedste ud af det. Under Byen formår, som få bands på dansk jord, at få deres musik til at spille sammen med lyrikken, der (endnu engang et særtilfælde) er så god, at den kan stå uden musik, hvilket den gør i udgivelsen Mesterværket var en bog lavet af sne 23x27 centimeter. Lyrikken står dog stærkest i sammenspillet med musikken, når det hele går op i en enhed, der går i stykker, når instrumenterne arbejder ind i og overdøver stemmen, der alligevel trænger igennem og leverer de enten sarte eller brutale tekster.

Læs mere, og lyt til musikken på Under Byens hjemmeside og deres myspace.

* Under Byen spiller fredag aften på Verbale Pupiller. Billetter kommer i forsalg inden længe.

  • Comments(2)//blog.verbalepupiller.dk/#post8