Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Seminar om Victor B. Andersens maskinfabrik & publikationsmessen Publ.Up4 nu på lørdag

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 27 Mar, 2008 15:28
Blog ImageSeminar om tidsskriftet Victor B. Andersens maskinfabrik
- Forskellige stemmer behandler et af de væsentlige fænomener fra de sidste 30 års kunst- og kulturhistorie og giver bud på dens indskrivning og betydning i samtiden
.

Victor B Andersens maskinfabrik er, i videste forstand, emnet for dette seminar. Det er hensigten at give publikum et indblik i en vidtfavnende og mangfoldig praksis som både omfatter et tidsskrift, forlagspraksis, café-kultur, annonceøkonomi, samt ikke mindst samarbejder på tværs af alle de nævnte discipliner og de fleste kendte kunstarter.

Et tidsskrift og en fabrik med så mange forskelligartede produktioner kræver naturligvis et særligt panel af stemmer. Ved seminaret inddrages både de som har erindringerne og anekdoterne fra da det hele startede og de som ser det udefra og kan perspektiver til samtid og historie. Væsentligt er det at alle de talende kommer med praksisser af væsentlig forskellig art, for at kunne mønstre de mange grene af Victor B. Andersens maskinfabriks virke.

Arrangementet bestræber sig således på at sammensætte et mangfoldigt billede af tradition og samtid. Kunstnere, kuratorer, forfattere, formidlere og kritikere vil således levere et levende og fagligt arrangement.

Arrangementet indeholder desuden en række kunstneriske bidrag i form af film, udstillinger, koncert og oplæsning.

PROGRAM Lørdag d. 29. marts, kl. 11-18 - fri entré:

- på Kasernescenen / Langelandsgade 139 / Århus

Velkomst/Åbning

11:00 Åbning v. Mathias Kokholm & Morten Søndergaard

Receptionsformer - ord(for)styrer Mathias Kokholm
11:30 Mikkel Bolt
12:15 Marianne Ping Huang

13:00 – 13:45 frokostpause

Praksisformer - ord(for)styrer Morten Søndergaard
13:45 Martin Glaz Serup
14:30 Jens Juul Nielsen
15:15 afsluttende debat med Kenn André Stilling og Helle Rafn

pause

Performance
17:00 Koncert med Peter Laugesen og Singvogel

læs mere her
Blog ImagePUBL.UP 4
- En række forlag og udgivere viser eksempler på deres udgivelser af tidsskrifter, bøger, og lignende trykt materiale indenfor kunstpublikationsfeltet

Sideløbende med seminaret afholder forlaget * [Asterisk] og kunsttidsskriftet ARK for fjerde gang publikationsmessen PUBL.UP, som præsenterer et udvalg af, hvad der lige nu udgives af trykt materiale, som lægger sig i forlængelse af en tradition for eksperimenterende tidsskrifter, bogværker og formidling af samtidskunst. Omkring 30 forlag og tidsskrifter præsenteres ved dette arrangement med stande og udstillinger.

Bogmessen kører selvstændigt men samtidigt og gensidigt med seminaret og kommenterer således på den særlige publiceringspraksis, formidling og levendegørelse af kunsten, som Victor B. Andersens maskinfabrik var en af de første til at praktisere og som dele af samtidskunsten i dag kan siges at opererer i forlængelse af.

*

Publikum inviteres således ind i et levende rum, hvor kunstnerisk praksis og formidling åbner op for traditioner og bud på samtidskunstens væsen, med særlig vægt på publikationen som distributør af kunstnerisk materiale. Det særlige ved dette arrangement og det felt som behandles og levendegøres er at det befinder sig i øjenhøjde med sit publikum. Kunstnerne og deres produktioner er til stede og med til diskussion, samtidig med at de fleste af de udstillede og behandlede værker kan befamles, besigtiges og erhverves for minimale summer.

Lørdag d. 29. marts, kl. 12-18 - fri entré
Kasernescenen / Langelandsgade 139 / Århus

Deltagende forlag:

adressens forlag,
Anblik,
Ark,
Beebop,
Bjørn Ignatius Øckenholts Forlag,
Ctrl+Z Publishing,
dada-invest,
Det Fri Universitet i København,
Diafrag art & publishing,
Edition After Hand,
Extravaganter,
Fluens Forlag,
Forlaget * [asterisk],
Galleri Image,
Gas,
Gray Monad Matter,
Hvidpapirfeber,
Hurricane Publishing,
Info Centre,
Infopool,
Kabinetryk,
Koncern,
Mutant (det ny),
Passage,
Passepartout,
Pocket Industries,
Pork Salad Press,
Publikation ( ),
Resonans,
Space Poetry,
Sum,
Victor B Andersens Maskinfabrik

og flere andre ...

Lørdag d. 29. marts, kl. 12-18 - fri entré
- på Kasernescenen / Langelandsgade 139 / Århus
  • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post92