Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Præsentation af Bardinale

bardinalePosted by Bjørn Friis Thomsen 18 Aug, 2007 16:08
Blog Image
På sjette år er den internationale tyske poesifestival Bardinale i Dresden klar til at præsentere mere end en uge med poetiske begivenheder. Med et alsidigt program der spænder over alt fra oplæsninger over filmforevisninger til foredrag og workshops, søger Bardinale at gribe poesiens væsen i dets væsentlige mangfoldighed.
Udover at kunne præsentere en række internationale forfattere: Matthew Sweeney (Irland), Mirela Ivanova (Bulgarien), Enric Sòria (Katalonien), Ulrich Schacht (Tyskland/Sverige), så kan festivalen også i år præsentere en aften med dansk og tysk lyrik (Mette Moestrup, Lars Skinnebach & Volker Sielaff, Nico Bleutge). Denne aften er arrangeret i samarbejde med vores venskabsforening i Århus, Verbale Pupiller.
En anden central del af Bardinale er programpunktet Light and Word, hvor den irske arkitekt og kunstner Ruairí O’Brien undersøger feltet mellem lys og poesi, hvilket blandt andet tidligere har resulteret i en lysskulptur til den danske digter Inger Christensen. Sideløbende hermed vil festivalen i år fokuserer på konkret og digital poesi, blandt gennem en mindre udstilling på Erich Kästner Museum i Dresden, samt et foredrag om konkret poesi og en oplæsning af den tyske digitalpoet Johannes Auer.
Festivalen løber af stablen d. 7 – 15 september og hjemmesiden kan findes her, mens festivalensbloggen vil blive opdateret løbende!

  • Comments(0)//blog.verbalepupiller.dk/#post12