Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Per Aage Brandt

præsentation af forfatterePosted by Mads Mygind 16 Aug, 2007 08:38
Blog ImageSiden debuten med digtsamlingen Poesi (Arena Sub) i 1969 har Per Aage Brandt været vidt omkring, både geografisk og fagligt. Danskfødt i Buenos Aires og nu bosiddende i USA. Digter, oversætter, forfatter, musiker og sprogforsker. Seneste skønlitterære udgivelse er Negationer (Basilisk, 2007). I 2004 udkom – på digterens tresårsfødselsdag – en samling af hans digte, Poesi i udvalg 2002-1969 (Borgen, 2004), et generøst udvalg af nogle af de digte, der har placeret Per Aage Brandt som en af de ypperste og mest originale digtere i Danmark.

Per Aage Brandt er udover at være forfatter uddannet Mag.art. i romansk filologi fra Københavns Universitet, 1971, og dr.phil. ved Sorbonne i Paris, 1987. Derudover var han en af grundlæggerne af Forfatterskolen, hvor han i mange år har været underviser.

På Århus Universitet har han også gjort sig gældende, dels som grundlægger og redaktør af tidsskriftet Almen Semiotik, men primært som leder af Center for Semiotik. Til daglig fungerer Per Aage Brandt som professor og institutbestyrer på Case University i Cleveland, USA.

Typisk ligger der et enormt tankegods bag Brandts digte. Indviklede problemstillinger, gerne med et semiotisk udgangspunkt, udviklet i et altid elegant og knivskarpt sprog.

* Per Aage Brandt læser op til Verbale Pupiller lørdag d. 15. september

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mathias Kokholm 16 Aug, 2007 21:26

Den burde jeg have fanget i redigeringen, pardon. Fik den dejlige tætskrevne bog ind af døren forleden, hvor barske billeder

på dette billede ser vi så de druknende forsøge at drukne hinanden

går hånd i hånd med finurlige omskrivninger af velkendte vers

nu famler skoven trindt om land,
og væksters løvværker hvisler,
hvad mon en lille forpjusket and
gør her blandt mølædte tidsler

(nej vel)

der synger i kor med sprogfilosofien i et pragtfuldt musikalsk digtværk

Per Aage Brandt
Negationer

Basilisk (2007)
150 kr.

*og i forlagets enestående og stærkt anbefalelsesværdige bogklub - Babelbogklubben, får man tilmed 50% rabat på alle titler

Posted by Mads Mygind 16 Aug, 2007 16:57

Det er lige saa sandt som det er skrevet. Og er hermed rettet. Og skrevet bag oerene, for den har jeg faktisk ikke laest. Tak for hjaelpen.

Posted by Martin Larsen 16 Aug, 2007 16:06


Seneste skønlitterære udgivelse er faktisk ikke Urt og busk, men Negationer (Basilisk 2007)