Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Louise Rosengreen

præsentation af forfatterePosted by Mads Mygind 09 Sep, 2007 21:36
Blog Image
Udenom den danske forfatterskole udkommer pludselig i 2007 en vilter, ungdommelig og rastløs digtsamling ved navn Lydstykker (Borgens Forlag). Ganske vist havde hun tidligere vist prøver på sin lyriske kunnen i tidsskriftet Hvedekorn, men det var dog et nyt ansigt, der dukkede op på den danske digtscene, da hendes cd-formede digtsamling blev udgivet og modtaget i positive vendinger. For tiden går Louise Rosengreen på forfatterskolen i Lund.
Blog ImageLydstykker bærer præg af en dejligt umiddelbar tilgang til sproget. Let og legende kaster digterjeg´et sig gennem Københavns gader og beskriver i et hverdagsligt og poetisk sprog, hvordan en mormors sygdom og et drengevenskab blandt meget andet – opleves for en ung kvinde, som man som læser gerne vil gøre til forfatteren. Det virker i al fald nemt at forestille sig, at Louise Rosengreen netop er digterjeg´et.

Men egentlig er det ligegyldigt, for det er bogens drev, den evigt bevægende, igennemgadernecyklende energi og søgen, der gør den så fantastisk opløftende at læse. Man er vidne til et sprogligt overskud, der alligevel beherskes i en småsnakkende, berettende tone, der kunne minde om optegnelsesgenren, og (måske i knap så høj grad) dagbogsstilen.

Der citeres og henvises bogen igennem til forskellige musikgrupper, og netop den oplevelse af at sætte en plade på og så lade sig forføre af musikken og historierne, den får man nemt, når man læser Rosengreens tekster. Den bevidste omgang med ordene, det til tider ulogiske eller humoristiske i ordspog får plads, og de små tankespind omkring de underliggende småbetydninger eller rim, der konstant summer under vores hverdagslige sprogbrug, lader Rosengreen gerne indgå i sine tekster.

Det ville være nemt at kalde tonen i Lydstykker for naiv eller forelsket, og det er også meget muligt, men de ord er vel lige så positive som det modsatte. Det er en debutant, der debuterer, og hun er ung, og hun er glad og rastløs og forelsket og forvirret (digterjeg´et altså), et vilkår, og det findes altså også derude i samfundet. Derfor er bogen også troværdig og forsøger ingenlunde at indskrive, hverken sprogligt eller betydningsmæssigt, en modenhed eller en sproglig ophøjethed, som værket ikke kan bære. Læser man Lydstykker umiddelbart, er det en glimrende bog om ting, som sker for de fleste, i et letlæseligt og elegant sprog. Læser man nærmere, er den konstante bevægelse, der gennemsyrer bogen, og det let flygtige sprog, en tanke mere værd, for der er virkelig tænkt i komposition, i opbygning og i fortælling. Og så gør det virkelig ikke noget, at den er så nem at holde af i sin banale og herlige ladossedetheleogbeskrivedetagtigetone. Så lad os det.

* Louise Rosengreen læser op til Verbale Pupiller for forlaget Diafrag, hvor hun udgiver det lille hæfte Money Money Money (2007).

** Rosengreen lyrik er desuden at finde på lygtepæle rundt om i Århus' gader, i det hun har bidraget til klistermærkeantologien, der udgives i forbindelse med Verbale Pupiller.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.