Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Victor B på Museet for Samtidskunst

omtalerPosted by Mathias Kokholm 23 Sep, 2007 13:06
MASKINFABRIK - Victor B. Andersen: Sperme Anonyme

(tekst fra Museet for Samtidskunsts hjemmeside)

Blog ImageUdstillingsperiode: 22.september – 16. december 2007

Victor B. Andersen er en flygtig mand i dansk kulturliv. For det første er det de færreste som rent faktisk har mødt ham. For det andet så har dem som har mødt ham en sær tendens til at få hukommelsestab når de skal give et signalement af manden. Men én ting synes sikkert: Victor B. Andersen går med stok!

Legendarisk tidsskrift, performative caféer og praksisformer
Victor B. Andersens maskinfabrik er først og fremmest et legendarisk tidsskrift, en læse- og billedbog, som er udkommet siden 1975 med Kenn André Stilling som hovedredaktør. Kendetegnet har altid været: Sort/hvid, A4-format, mindst 160 sider, fotokopi af indsendt materiale, således at digtere, forfattere og billedkunstneres håndskrift, skrivemaskiner og billedmateriale bliver gengivet som det er indsendt.

Men maskinfabrikken er mere end et tidsskrift. Mange danskere og de fleste københavnere kender Café Sommersko, Café Dan Turèll, Café Victor – alle synlige resultater af maskinfabrikkens virke og alle søsat for at levendegøre tidsskriftet. Maskinfabrikkens praksisformer beskrives måske bedst som hybride udtryk, der blander sig og trænger ind i hinanden og ud i det offentlige rum. Det er et af de første eksempler på levedygtig tværdisciplinær praksis i Danmark – som helt unikt formår, at kombinere det bedste fra en eksperimenterende kunstscene med det bedste fra en dynamisk og international forretningskultur.

Sperme Anonyme
Udstillingen MASKINFABRIK – Victor B. Andersen: Sperme Anonyme iscenesætter en historie og en proces, som anskueliggøres og dokumenteres med ofte poetiske betydningstilvækster. Fra 80’ernes oplæsningssøndage på Café Victor dukker alverdens kulturpersonligheder op på skærmene – Per Højholt, Dan Turèll, Inger Christensen, Per Nørgaard. Poul Gernes, Per Kirkeby, Klaus Rifbjerg, Michael Strunge og mange, mange flere. Desuden tilbydes der et omfattende kig bag redaktionens skrivebord med originalmaterialer og over 30 års maskinfabrikker at gå på opdagelse i.

I andre dele af udstillingen huserer Victor B. Andersen selv. En redaktion er i gang – det næste nummer af Maskinfabrikken skal produceres! Vi ser arbejdsværelset hvor nye bidrag strømmer ind, procesværelset som er et fabulerende virvar af praksisformer i alle afskygninger; samt ikke mindst Victor B. Andersens soveværelse, hvor erindringer og drømme krydser spor.

På udstillingen MASKINFABRIK – Victor B. Andersen: Sperme Anonyme kan du – helt bogstaveligt – selv prøve at gå med Victor B. Andersens stok. Gennem udstillingens historier, lyde, film, ord og billeder tegnes portrættet af et vidtfavnende og mangfoldigt liv. En historie som omfatter forlagsvirksomhed, caféer og kunstnerisk praksis fra 30 års aktivt arbejde på tværs af de fleste kendte kunstarter.

Udstillingen er kurateret af Helle Rafn og museumsinspektør Morten Søndergaard.

I forbindelse med udstillingen er der udgivet en antologi med bidrag af Helge Krarup, Peter Laugesen, Oliver Stilling, Martin Zerlang, Mikkel Bolt, Christian Skovbjerg Jensen og forfatter Morten Søndergaard. Redigeret af Helle Rafn og Museumsinspektør Morten Søndergaard. Udgives af Informations Forlag og Museet for Samtidskunst.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.