Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Århus tog det

omtalerPosted by Mads Mygind 04 Oct, 2007 16:16
Fra i dag og de næste tre dage frem løber rapfestivalen Århus Took It af stabelen. Festivalen startede i 2000 og har siden haft en enorm betydning for rapscenen i Danmark og i særdeleshed Århus. Med både prominente uden- og indlandske rappere ser årets program særdeles interessant ud, og måske særligt lyrisk set.

Fra den danske rapscene optræder så forskellige rappere som de århusianske ”gangsterrappere” U$O og Marwan og i den anden skala de københavnsk baserede ordspillere Organiseret Riminalitet og Joe True (som optrådte til Verbale Pupiller med en vanvittig energi og et helt arsenal af rim og ordlir), begge fra det hedengangne Helt Sikkert Recs.
Blog ImagePå et afbud er den amerikanske og albumaktuelle rapper El-P bragt til landet; en mulighed uden lige for at opleve innovativ, nytænkende, original og intellektuel rap, som meget få gør det til lige. Desuden optræder den altid skudsikre Pharoahe Monch, med et hårdtslående show, hvilket han også gav prøver på ved hans sidste besøg til Took It i 2004.

Udover musikken har Århus Took It ligeledes arrangeret en række workshops og foredrag om raphistorien, tekstskrivning, scratching mm.

Afslutningsvis en stor appel om at støtte op om arrangementet, fra Verbale Pupiller der drager til Århus Took It for at opleve rappens musikalske kvaliteter på århusiansk og københavnsk, på dansk og engelsk, på beats og på ord.

* Efter hiphopfestivalen vil vi her på siden bringe en fyldig tilstandsrapport fra Århus Took It med enkelte koncertanmeldelser og en overordnet reportage.*** Fra Århus Took Its hjemmeside ***

Blog ImageAarhus Took It er en tredages hip hop-festival, som foregår hvert år i første weekend af oktober på Train, Toldbodgade 6 i Århus. Filosofien bag arrangementet er at skabe et forum for uddannelse og underholdning af den mest spændende ungdomskultur i dag – nemlig hip hoppen. Bag Aarhus Took It står den almennyttige forening Foreningen Aarhus Took It.

Se program, præsention af kunstnere og meget mere på hjemmesiden:
www.aarhustookit.dk

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.