Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Messe i messen - stand nr. 78

de små forlags opslagstavlePosted by Mathias Kokholm 14 Nov, 2007 22:40
Igen i år har en række små forlag - primært billedkunstneriske - samlet sig om en stand på dette års BogForum. Tårnhøje priser for standene på det ekstremt kommercielle BogForum får de små forlag, der repræsenterer en alternativ publiceringsform, til at stimle sammen på 21 kvadratmeter. En fin markering og synlighed omkring forlagenes praksis, samt et væsentligt kunstnerisk og kvalitativt indspark på et BogForum, som i større og større grad fokuserer på den kommercielle udgivelseskultur og al dens fikumdik.

Bag det prisværdige initiativ står forfatter og billekunstner Sophie Pucill og hendes særdeles aktive forlagshus diafrag.
Blog ImageEr du på BogForum, søg da hen mod den orange prik, hvor de mindste forlag tager de største chancer.

Blog ImageBogobjekter og Artist Books er på bordene. Eksperiment og øsselhed er gaven til publikum.

Pressetekst

Bøger og billedkunst
stand nr. 78
På Bogmessen i Forum vil man igen i år kunne opleve et bredt udvalg af særlige publikationer, der krydser grænsen mellem bøger og billedkunst

På stand nr. 78 vil bogmessens besøgende på godt 21m2 kunne møde en gruppe selvstændige kunstforlag, hovedsageligt drevet af professionelle billedkunstnere, der her konkretisere projekter og ideer på en anden måde end i galleriet og på museet.


Særlige publikationer
Forlagene udgiver publikationer, hvor bogkunst og billedkunst 'smelter sammen' i form af f.eks. bogobjekter og Artists Books, hvor indhold og/eller udformning er tekst- og billedkunst-relateret på samme tid. Her finder man både digt og tegning, grafik, fotografi og foldeudsider, i hæfter, aviser, tidsskrifter og bøger mm.

Vigtigt med eksperimenter
Der bliver i dag taget færre chancer i den danske forlagsbranche, som i de seneste år igen har valgt i højere grad at satse på det kommercielle marked.
Kunstforlagene på stand nr. 78 insisterer på betydningen af eksperimentet, også selv om det ikke nødvendigvis 'kan betale sig'.

Kontakt og mere information
Vi stiller gerne op med publikationer og mere information, hvis ønsket.

* Se stand nr. 78's hjemmeside her

* Den oficielle for BogForum her

De forsmalede forlag er:

Edition After Hand
v/ Henrik Have

Forlaget * [asterisk]
v/ Lasse Krog Møller
& Anders Visti
m.fl.
hurricane publishing
v/ Vibe Bredahl

diafrag publishing
v/ Sophie Pucill

Kabinetryk
v/ Michala Eken

Secret West Press
v/ Alice Goudsmit

Kopenhagen Publishing
v/ Torben Zenth

Apparatur
v/ Apparatur

Aben Maler
v/ Steffen P. Maarup  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Friis 16 Nov, 2007 20:39

Det ser fornuftigt ud... ville ønske jeg kunne være der