Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

> noter til ensomhed < af digter og billedkunstner Astrid Gjesing

omtalerPosted by Mathias Kokholm 07 Jan, 2008 23:55
Blog ImageEn interaktiv, visuel og auditiv installation skabt specielt til loftet på Kvindemuseet
af digter og billedkunstner Astrid Gjesing. Lyd af komponist Sisse Schilling

Fernisering torsdag den 10. januar kl. 16
Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5, 8000 Århus C


Foredrag og katalog
I forbindelse med installationen arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet en foredragsrække med fire vinkler på ensomhed, se www.kvindemuseet.dk.
Katalog Lysets tøven - noter til ensomhed med cd udkommer i forbindelse med foredragsrækken

Installationen vises fra 11. januar til 30. marts, tirsdag til fredag 10-16, onsdag 10-20,
lørdag, søn- og helligdage 11-16

*

Astrid Gjesing
Astrid Gjesing (født 1952) kender mange som skaber af MÅNE * HAV * STEN, et permanent poesiværk på Moesgård Strand, Århus og fra hendes eksperimenter med digte i neon nat tegn som midlertidige installationer på forskellige lokaliteter i Århus og på Udenrigsministeriets bygning i København.
Blog ImageAstrid Gjesing skriver selv om > noter til ensomhed < :

"Undersøgelsesfeltet er ensomhed, den eksistentielle ensomhed. Gennem filosofiske, psykologiske, litterære og sociologiske læsninger og samtaler har jeg forsøgt at kortlægge, hvad ensomhed rummer.

Jeg har valgt at skabe denne installation specifikt til Kvindemuseet for i denne kvindehistoriske kontekst også at fokusere på mulige krydsfelter mellem det alment menneskelige – ensomhed og feminine ”rum”. Rum skal her forstås bredt indeholdende bl.a. sprog, krop, lyd, billeder, relationer, aktioner.

Den visuelle del bestå bl.a. af hvide lommetørklæder håndbroderet med ord eller tekster indsat i konteksten: ensomhed. Teksterne undersøger, afgrænser og indkredser dette menneskelige livsvilkår. Det er poetiske, flertydige tekster, der er udsprunget af mine undersøgelser, og som dels er egne tekster, dels samplede tekster.

Lyden i installationen er elektroakustiske kompositioner af komponist Sisse Schilling (født 1950), og de er skabt i et tæt samarbejde. Grundlaget er min stemme, sprog og udtryk. Der er ikke brugt andre lyde i kompositionen. Hovedelementet er sproget, enten som en hel, afsluttet sætning eller som enkeltstående ord fra de tekstlige > noter til ensomhed < eller rene klang-noter, baseret på vokaler eller andre stemmeudtryk.

Publikum inviteres til selv at brodere oplevelser/overvejelser om ensomhed på de smukke, gamle damelommetørklæder, som jeg har fået doneret af mange kvinder. Løbende installeres disse lommetørklæder som en del af udstillingen. Jeg deltager også selv ved at brodere under udstillingen."


*Overtegnede bidrager med et essay til udstillingskataloget, som tager udgangspunkt i omegnen af Astrid Gjesings værk nat tegn. Essayet kan læses på aarhus.nu.

Billeder fra udstillingen af Mathias Kokholm


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.