Verbale Pupiller v. 2.0.09

Verbale Pupiller v. 2.0.09

- Biennale for ny poesi & publikationsmesse for småforlag

Verbale Pupiller 2009 arrangeres af Litteraturen på Scenen & forlaget (asterisk).

Verbale Pupiller blev afholdt første gang i efteråret 2007. Anden omgang afholdes d. 22-25. oktober 2009 i Århus Kunstbygning og indeholder en poesifestival, en publikationsmesse og en udstilling. I år præsenteres således omkring 40 digtere, 30 kunstnere og 40 små forlag fra hele Norden. Arrangementet byder på oplæsning, performance, udstilling, seminar, bogmesse, koncert mm. Endvidere udgives en 360 siders katalogbog.

Verbale Pupiller er en publikationsmesse, en poesifestival og en udstilling på en og samme tid. Således præsenteres det hele i et totalrum for kunst, litteratur, kritik og formidling, hvor samtalen omkring tingene har flere koordinater at pejle efter.

For yderligere information kontakt festivalinspektør Mathias Kokholm.: kokholmmathias@gmail.com / (+45) 22 95 54 25 eller arrangement og programansvarlig Mads Mygind.: madslmygind@gmail.com & Christoffer Ugilt Jensen.: christofferugilt@gmail.com.

Victor B. i Vendsyssel

omtalerPosted by Mathias Kokholm 25 Jan, 2008 14:07
Udstillingen om tidsskriftet Victor B. Andersen's maskinfabrik og dens tilstødende praksisformer - som vi tidligere har skrevet om her - genåbner på Vendsyssel Kunstmuseum i dag. Victor B. har desuden fået sig en fin hjemmeside her.
Læs overtegnedes anmeldelse fra Museet for Samtidskunst her.

Litteraturen på Scenen arbejder pt. på et seminar om selvsamme Victor B. som vil blive afholdt i Århus d. 29. marts, mere herom senere.

Blog Image
maskinfabrik - victor b. andersen: sperme anonyme

Victor B. Andersen er en flygtig mand i dansk kulturliv. For det første er det de færreste, som rent faktisk har mødt ham. For det andet så har dem, som har mødt ham, en sær tendens til at få hukommelsestab, når de skal give et signalement af manden. Men én ting synes sikkert: Victor B. Andersen går med stok!

På udstillingen maskinfabrik - victor b. andersen: sperme anonyme kan du - helt bogstaveligt - selv prøve at gå med Victor B. Andersens stok! Du bliver udfordret til selv at gå på vandring blandt udstillingens historier, lyde, film, ord og billeder. Stokken er det gennemgående element i et portræt af et vidtfavnende og mangfoldigt liv, en historie som omfatter forlagsvirksomhed, caféer og kunstnerisk praksis med fabulerende udtryk fra 30 års aktivt arbejde på tværs af de fleste kendte kunst-arter. Udstillingen er kurateret af: Helle Rafn og museumsinspektør Morten Søndergaard.

Billeder fra fernisering af Mathias Kokholm
1-2) Synkron oplæsning med Dan Turell og Per Højholt - fra oplæsningerne på Café Victor.
3) Kurator Helle Rafn læser brev fra Victor B. Andersen, som ønsker tillykke med udstillingen fra sit eksil i Rom.
4,6) Kenn André Stilling gestikulerer livligt med stokken og fortæller en ud mange fantastiske historier.
5) Ole Albæk fortæller om gode oplevelser fra tiden med Victor B. - blandt andet historien om digte på bagsiden af statens blanketter. Eksempelvis digtet Paradisets have af Henrik Nordbrandt som stode på bagsiden af "Ansøgning om afvigelse fra socialindkomst".

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.